Музикални картини от Оркестъра за народна музика на БНР


Музикални картини от Оркестъра за народна музика на БНР

4623

"Вокално-инструментални картини" е наречен концертът на Народния оркестър на Българското национално радио и хор Космическите гласове, който ще превърне в празник 16 март.

Началото е от 19.00 часа в Първо студио на БНР.

Това е поредният проект, с който се представя красотата на народната ни музика от  виртуозните музиканти с диригент Димитър Христов, а сега и в партньорство с един от най–изтъкнатите български хорове с диригент Ваня Монева. Те ще поднесат на публиката ярки образци в ансамбловия жанр, както и премиерни произведения. Гаранция за прекрасните изпълнения са и наградите, които двата ансамбъла получиха наскоро – "Сирак Скитник" за Оркестъра за народна музика и Първа награда от  Международния хоров конкурс на Европейското радио и телевизия (EBU) за хор Космически гласове.

Оркестърът, хорът и солистката Евелина Спасова са подготвили ярко творческо послание от ансамблови пиеси от различни автори и поколения. В концерта ще вземат участие и камерен състав от Симфоничния оркестър на БНР. В програмата са включени творби от Марин Големинов, Стефан Мутафчиев, Красимир Кюркчийски, Николай Кауфман, Милчо Василев, Георги Андреев, Димитър Трифонов, Костадин Генчев, Ангел Добрев, Димитър Христов и други.

Билети на касата на Рекламно-информационния център на БНР (булeвард "Драган Цанков" №4) и в мрежата на ticketsbg.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички