Балет Тодес на гастрол в България с новата си програма Мы


Балет Тодес на гастрол в България с новата си програма Мы

3967

Балет Тодес пристига в България с новата си програма "Мы" за три изяви - в София на 24 март, в Русе на следващия ден и във Варна на 26 март.
                                                    
Любимата на българската публика трупа ще гастролира по покана на DeGris Events за 13-та поредна година.

"Мы" е съкровищница на най-уникалните танцови номера, изпипани до съвършенство през 30-годишната история на феноменалния балет. Двучасовата програма обещава неспирно преливащи емоции, вибриращи като оголени нерви с красиви и сложни хореографски похвати. Танци, в които като в безбрежен океан са разтворени нашите желания, страсти и мечти. Но преди всичко - на свободата на човешкия дух.

https://www.youtube.com/watch?v=NLTKni2zBbE

Този път танцьорите канят публиката и в интимния си свят, за да покажат какви са на сцената и зад кулисите с посланието "Това сме НИЕ". Много от тях са женени, някои вече разведени, трети имат деца, а други все още са такива...

Тодес винаги са се отличавали неподражаем стил и уникална хореография, обединяваща класика, хип–хоп и модерен балет. Някои от танците, които ще покажат на българска сцена, са "Пеперуда" – в който солистката лети над земята, изпълнявайки сложни, акробатични елементи със завидна лекота и грация, докосвайки пода само за 30 секунди, и "Восъчни фигури" – танц, канещ зрителите в музей на восъчни фигури, които оживяват след като стрелките на часовника стигнат полунощ.

Култови исторически фигури като тези на Иван Грозни и Хитлер ще накарат всички да ахнат не само заради прилката на образите, но и с помощта на впечатляващи хореографски решения. Спектакълът е с оригинална сценография, авторска музика, екстраваганти костюми и ефектно осветление. Потресаваща динамика, феерия от звуци и мощна енергия, взрив от емоции, собствен, неповторим стил, обясняват запознати с "Мы".

Именитата Алла Духова е балетмайстор и постановчик на спектакъла.

Билети на цени от 30 до 60 лв. се разпространяват в мрежата на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички