Емир Кустурица And The No Smoking Orchestra в София на 22 април


Емир Кустурица And The No Smoking Orchestra в София на 22 април

4589

Емир Кустурица и неудържимият Оркестър на непушачите (The No Smoking  Orchestra) пристигат в България за концерт, който ще се състои в зала 1 на НДК на 22 април.

Изявите на балканския хулиган и групата, спрягана като "необичаен културен феномен", излизат от рамките на "стандартен концерт" и правят зрителите пълноправни участници в концерт - спектаклите.  По време на изпълненията си те канят хора от публиката да изпълняват физически упражнения за "загрявка", а на грандиозния финал сцената се превръща в дансинг с пеещи и танцуващи хора.

Като истински повелители на трансграничната еуфория, под звуците на балканските ритми, Кустурица и групата му ще завладеят публиката с визия и звук и ще я хипнотизират с мощния си енергиен заряд. В репертоара са включени песните "PitBull Terrier" - саундтрак към филма на Кустурица "Черна котка, бял котарак", "Djinj Dinji Bubamara" , "Unza Unza Time", "Fuck You MTV"  - нецензурирана песен, демонстрираща негативно отношение към мейнстрийм културата и световната "aмериканизация".

Пригответе се за грандиозното двучасово шоу на Кустурица - една от най-енигматичните и екстравагантни личности на Балканите, приканиха  организаторите DеGris Events, по чиято покана колоритът и бандата му гостуваха в София през 2014.  

Емир Кустурица (Emir Kusturica) е добре познат в България с многопластовата си особа и артистични превъплъщения. Почитателите му у нас са от всички социални и възрастови групи. Това е личност, която не се побира в безукорни определения. Стихийният талант на родения в Сараево режисьор намира оригинален, сгъстен израз във филми като "Спомняш ли си Доли Бел", "Ъндърграунд", "Черна котка, бял котарак", "Животът е чудо", "Аризонска мечта" (Arizona Dream) и други известни заглавия, отличавани на най-престижните кинофоруми в света.

Неотдавна издателство "Колибри" пусна сборника на Кустурица "Сто яда".
Шестте новели, преведени от  Ася Тихинова-Йованович, сякаш възкресяват с думи магическата атмосфера на прочутите филми "Спомняш ли си Доли Бел", "Баща в командировка" и "Черна котка, бял котарак". Тъканта на живота – повтарящи се епизоди от детството, белязано с топлина, но и с болка, колоритът на Сараево от времето на социалистическа Югославия – е прорязана от стигащи до абсурд ситуации, от чудати образи на змии, които пият мляко на пътя, от влюбени, които летят и т.н. "Сто яда" е поредната творба на Емир в каталога на "Колибри" след "Смъртта е непотвърден слух".

Билети за концерта на Кустурица & The No Smoking Orchestra в София - чрез  мрежата на Еventim.bg (http://www.eventim.bg) и в Билетен център- НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички