Крисия и Печенката в заключителните концерти на Фортисимо клас


Крисия и Печенката в заключителните концерти на Фортисимо клас

4543

Разград, Шумен, Пловдив, Плевен, Видин, Русе и София са градовете, в които ще се проведат финалните концерти на "Фортисимо клас" 2016.

Както MySound.bg нееднократно писа, програмата за пета поредна година се провежда в часовете по музика на паралелки от 4-ти клас, по време на които професионални класически музиканти запознават децата с 9-те основни симфонични инструмента - цигулка, виолончело, контрабас и китара, флейта и кларинет (обой), валдхорна (фагот) и тромпет, барабани.

Всички концерти ще са с начален час 11.00 ч. и техен диригент ще бъде маестро Максим Ешкенази, с изключение на Русе, където ще дирижира маестро Найден Тодоров. В столичната зала "България" на 30 март на една сцена ще се качат музикантите от Софийската филхармония със специалното участие на Печенката, а водещ ще бъде Юлиан Вергов. В Разград концертът ще се проведе на 13 април в "Театрално-музикален център". Там ще се изяви Крисия, а водещ ще бъде Виктор Николаев. "Фортисимо клас" в Шумен ще бъде на 14 април в концертна зала "Венета Вичева", където в ролята на водещ ще влезе Стефан Рядков, а на сцената отново ще бъде Крисия. В Пловдив, Плевен и Видин ще пее Печенката. Под тепетата концертът ще бъде на 20 април в Държавната опера с водещ Сашо-Сано. На 22 април в Драматичен театър Плевен водещ ще бъде Ани Цолова. "Фортисимо клас" ще приключи в Симфониета Видин на 19 май с водещ Деян Донков.

"Вярвам, че, ако в България се слуша класическа музика, страната ни ще бъде едно по-добро място за живеене. Тя учи на дисциплина и предразполага хората да бъдат по-толерантни. Надявам се, че успяваме да запалим младите хора с нея. За поредна година искам да благодарим за изключителната финансова подкрепа на фондация "Америка за България", споделя Хари Ешкенази, директор на "Фортисимо клас".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички