Аксел Роуз фронтмен на AC/DC


Аксел Роуз фронтмен на AC/DC

4111

Аксел Роуз, оригиналният вокалист на Guns'n'Roses, ще е гостуващ фронтмен на AC/DC за турнето им, след като певецът на австралийците Брайън Джонсън отпадна заради опасност да загуби слуха си, информира NME, позовавайки се на Рос Йънг - син на основателя на Малкълм Йънг и племенник на китариста Ангъс Йънг.

"Вярно е, практически е решено" - написа Йънг във Фейсбук под информации, спекулиращи за неочаквания съюз. По-късно обаче изтри публикацията. Представителят на титаничните австралийци не потвърди, но и не отрече: "Все още нямаме какво да обявим. Ще ви уведомим, ако това се промени." Според твърденията на американски радиоводещ и изданието Alternative Nation Роуз е в Атланта за репетиции с австралийците и "много сигурно" е следващият вокалист на бандата.

Както е известно, заради заболяването на Джонсън, застрашаващо загубата на неговия слух, австралийците отмениха концертите си в САЩ и Европа, които все още не са пренасрочени. Преди дни пък Джим Брюър, приятел на 68-годишния вокалист, заяви, че Брайън се чувствал предаден от приятелите си след 30 години съвместна работа и "подозира, че наследникът му в групата вече е определен". Брюър оттегли коментара си по-късно, обяснявайки, че "се е отнесъл".

Проблемите със слуха на Джонсън не са от вчера. Фронтменът призна в радиоинтервю, дадено за Хауърд Стърн през 2014, че те са свързани с манията му по състезателните автомобили. "Това не е от музиката, а от твърде дълго седене в състезателни коли без тапи за уши" - довери певецът, встрастен по моторните спортове - "Тъпанчетата ми направо се пръснаха, защото бях забравил да си сложа тапите под шлема". "Добрите футболисти или хокеисти не искат да излизат в пенсия, но, за съжаление, идва моментът, в който трябва да се оттеглят", каза Брайън през септември 2015, подчертавайки, че бандата не може да продължава вечно.

Първият фронтмен на австралийците - Дейв Евънс, изрази желание да се качи отново на сцената с групата. "Името AC/DC е огромно и стана по-голямо дори от членовете в бандата", коментира той, припомняйки, че, ако тя продължи с гост вокалист, то китаристът Ангъс Йънг ще остане единственият оригинален действащ член на формацията.

Изминалата година и половина беше тежка за AC/DC - първо по здравословни причини китаристът и съосновател Малкълм Йънг се оттегли, после барабанистът Фил Ръд бе задържан по обвинения в притежание на наркотици и поръчителство на убийство, поради което също изпадна от турнето. Въпреки това групата се завърна триумфално с новия си албум "Rock Оr Bust" и серия оценени високо от критиката концерти.

Що се отнася до Guns'n'Roses, Слаш, Аксел Роуз и Дъф Маккейгън ще се съберат заедно на сцена за пръв път след 23 години за американския фестивал "Коачела" през април. Протоворечиви засега са слуховете дали те ще бъдат в компанията на Изи Страдлин, ритъм китара, и барабаниста Стивън Адлър - първите, напуснали рок групата в началото на 90-те. Знаменитата банда ще изнесе по един концерт в двата уикенда на калифорнийския фестивал между 15 и 17 и 22 и 24 април.

Ривайвълът на групата изглеждаше невъзможен за многобройните ѝ почитатели, след като музикантите не успяха да се съберат дори за церемонията по влизането си в Рок-ен-рол залата на славата през 2012. През лятото на 2015 година обаче стана ясно, че легендарният фронтмен и китарната фурия Слаш "са започнали да си говорят". Сега според източници на "Билборд" бандата може да направи турне с 25 концерта.

Колосите на грънджа Alice In Chains ще подгреят първите две шоута от реюниъна на Guns'n'Roses в Лас Вегас на 8 и 9 април.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички