The Noise Figures: Алтернативната музика влиза през комина


The Noise Figures: Алтернативната музика влиза през комина

4992

Който твърди, че няма добри нови банди и рок-ен-ролът е мъртъв, просто не знае къде и кога да се озове.

Първо веригата от познанства ще разнесе новината за концерта на Comasummer и The Noise Figures. След това ще се сдобиеш с билет, после едва ще изчакаш края на седмицата и във вечерта на 25 март ще си на правилното място - пред клуб Live & Loud. Влизаш вътре и останалото е трудно за описване.

Българската банда Comasummer от известно време насам освежава клубната рок сцена у нас. Но вече се готви да пробва и в чужбина. Момчетата имат аргументи, защото са състав, за който тепърва има да се говори. Реално групи като Comasummer не само са част от една особена, саможива рок сцена, ами направо я формират в момента. Гърците The Noise Figures пък идват от държава, където ъндърграунд рок сцената е много силна и това си личи.

Изживяването от това един китарист и един барабанист да изпълнят пространството с масивен шум, който сгъстява пространството около теб, е наистина трудно за описване. Крайниците ти сами се движат, докато се клатушкаш в забавен каданс. Шаманският ритъм на The Noise Figures се ниже като змия между смазващите рифове, а грапавата мелодия създава усещане за безкрайност, което е и търсеният ефект в тази музика.

Атиняните знаят как да оплетат мощ и психеделия в едно - музиката им звучи като опростен вариант на всичко, което сме чували по архивните винили. Но с несекващата енергия и подскачащата трескавост на нашето време. С две думи, концерт на The Noise Figures е като да сънуваш буден как избухваш.

Вместо финал трябва да се отдаде респект и на момчетата от Rawk`n`Roll за концерта. А и за всичко, което правят качественият алтернативен звук да влиза през комина в България.

Да, през комина, но влиза.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички