Руски психеделик и пост югославски рок бият аларма в клуб Мазе


Руски психеделик и пост югославски рок бият аларма в клуб Мазе

5322

Столичният клуб Maze отново ще домакинства дълга концерна вечер на тазгодишния радиофестивал Alarma Punk Jazz на програма "Христо Ботев", който радва почитателите на по-нетрадиционната за нашите ширини музика с нови имена от световния ъндърграунд вече осма година.

Събитието на 31 март ще представи Matushka (на снимката) ... или Матушка Гусыня, както е оригиналното име на проекта (латинското е за западния свят – б.р.) - инструментално психеделик рок трио, което пристига с гръм и трясък от Санкт Петербург. Групата съществува от 2010, а настоящото ѝ турне я отвежда за първи път и до Балканите. Музикантите в групата са Тимофей Горяшин (китара), Константин Котов (барабани) и Максим Журавльов (бас). Записвали са за Anazitisi Records, Musea Records, Siyanie Records и No Name No Logo Records, а в различни градове от Стария свят са излизали на една сцена с бандите Radio Moscow, Jucifer, My Sleeping Karma и Young Gods. С музиката на Matushka може да се запознаете на:

http://matushka.bandcamp.com
https://web.facebook.com/matushkaofficial

Преди Matushka ще се изяви друго (съвсем ново) трио - Igralom, от Ниш, което ще представи дебютния си албум извън Сърбия за пръв път именно в рамките на Alarma Punk Jazz. Звученето на състава има съответните пост-югославски пост-пънк корени, но и много сериозен западноафрикански дарк вайб.

Чуйте ги тук:
http://igralom.bandcamp.com
https://web.facebook.com/igralom

Вечерта ще бъде закрита от E.U.E.R.P.I. (дарк ембиънт алтер егото на Мирян Колев), чието пролетно европейско турне ще започне с този концерт.

https://soundcloud.com/mirian-kolev
https://web.facebook.com/EUERPI

Вратите на клуба отварят около 21.00 ч., началният час на концерта е точно 21.30 ч. Двама от публиката ще си тръгнат с двойни билети за следващите концерти на "Аларма" – Portron Portron Lopez (Франция), който е на 9 април, и Rubatong (Холандия), голямо събитие, което ще се състои на 17 април, оповестиха организаторите.

Билети в системата на Eventim:
8 лв. (редовен билет) + специална оферта "Двама за 12 лв". (ограничен тираж)
http://www.eventim.bg/bg/bileti/matushka-igralom-euerpi-sofia-klub-maze-428572/event.html

10 лв. на входа.

Събитието във Фейсбук:
FB:https://web.facebook.com/events/1524111414559641&https://web.facebook.com/alarmafest

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички