Националният финал на Ostring Battle Bulgaria 2016 е този петък


Националният финал на Ostring Battle Bulgaria 2016 е този петък

4543

Както MySound.bg писа, националният финал на конкурса Battle Bulgaria Ostring 2016 ще се проведе в столичния клуб Live & Loud този петък, 1 април.

Класиралите се групи са As Orchids Wither, Cupola, Badcast и Kora.

Вратите на клуба ще бъдат отворени в 19.30 ч., а първата банда ще се качи на сцената в 20.00 ч. Всеки състав по правилник трябва да изсвири авторски сет от 30-35 мин. и да успее да се справи със саунд-лайнчек преди изявата си, за около 20 мин. Критериите за оценки на журито ще включват - усещане (предадена енергия), дрехи и грим, качество на изпълнението (инструментално/вокално изпълнение), сплотеност (облик като екип), технически райдър и предоставени пресматериали, показани умения по време на саундчек и сценично поведение. В петчленното жури са Албена Цолова-Бета (журналист, We Rock, MySound.bg, списание Metal Hammer, списание "ХАОС", списание "РИТЪМ", списание Counter Attack!, сътрудник на радиопредаването от "От другата страна" по радио "Варна"), Кирил ПетрушевБъсти (техническо лице, саунд продуцент и китарист в групите Bastardolomey, Ебанизъм, екс-O.H., отскоро и в Upyr) и трима музиканти (Hellbobz, вокали/китари в групите Fyeld и Marauders Inc., работи в Loud-Fi Studio; Déhà -  мултиинструменталист, известен от Clouds, Sources Of I, Paramnesia, Sordide, Bleak Revelation, Maladie, We All Die Laughing и соловите проекти YHDARL, Imber Luminis, Merda Mundi и др., вокален инструктор, продуцент, саунд инженер и собственик на The НН Studios; Боян Карамфилов, свирил в Кълн, ITSI, Torah, работил като музикален мениджър на клубовете The Club, 8 Ball, The Box, Bar Zar и други, режисьор на музикални клипове - работил по 57 видеа на български групи). Ще се зачитат и гласовете на публиката, която ще гласува чрез билетите, които ще са на символична цена от 2 лв. Гласът на публиката ще се счита за 10%.

Пълният правилник и условия - тук:

http://www.ostring.liveandloud.net/

График и разпределение по часове:

20.00 ч. - As Orchids Wither
21.00 ч. - Badcast
22.00 ч. - Cupola
23.00 ч. - Kora

В края на вечерта ще бъде обявен победителят на Ostring Battle Bulgaria, който ще участва в международния финал в Клуж-Напока, Румъния, където ще бъде обявен победителят от конкурса Ostring. Голямата награда ще бъде връчена на победителя в международната фаза и ще представлява място в програмата на най-големия фестивал в Румъния, Metalhead Meeting. Класираните втори ще получат като награда място в програмата на Revolution Festival, а класираните на трето място - предложения за концертни изяви от Cavaleria Booking Agency.

Live & Loud е на улица "Позитано" 8.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички