Две тайни за Фондацията преди концерта в НДК на 4 април


Две тайни за Фондацията преди концерта в НДК на 4 април

4807

Две дълбоко пазени тайни бяха разкрити за предстоящия концерт на супергрупата Фондацията и Симфоничният оркестър на Българското национално радио, който е в зала 1 на НДК от 19. 30 ч. на 4 април (понеделник).

Това стана на пресконференция в обществената медия, където Христин Стрижлев, член на Управителния съвет на БНР, обяви, че концертът ще включва 14 любими български песни, които никога досега не са изпълнявани с оркестър. Втора тайна е продължението на събитието, което ще бъде обявено пред публиката в понеделник.

Според г-н Стрижлев, след BG Rock Symphony, това е следващата значима изява, показваща протегнатата ръка oт страна на радиото към българските поп и рок музиканти. Проектът е стъпка от стратегията на БНР за развитие на българската музика и култура, наред с плановете за увеличение на процентното съотношение на българска музика в ефир и осигуряването на съвременна база за продуциране на музикални продукти в наскоро обновените студиа на радиото.

В пресконференцията, освен г-н Стрижлев, участваха директорът на "Музикална къща БНР" Теодосий Спасов, гост-диригентът на концерта – Григор Паликаров, и музикантите Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. Маестро Паликаров (между Кирил Маричков и Венко Поромански на снимката) определи концертa като "обречен на успех", a Иван Лечев благодари на "виновникa" в лицето на Христин Стрижлев, който е и инициатор и организатор на проекта от страна на БНР. Дони разказа за плановете на Фондацията да продължи работа с музикантите на БНР и сподели своите наблюдения, натрупани от световни турнета, за важността на националното радио за българите по целия свят. В тази връзка Стрижлев обяви плановете на институцията да стартира собствена ефирна програма в Украйна и Чикаго, където близо 2 милиона българи искат да слушат българска музика. Като директор на "Музикалната къща на БНР" Теодосий Спасов наблегна и на важността на връзкaта между поп, рок и симфонична музика като посока, в която БНР ще развива българската култура и занапред. Пресконференцията завърши с Кирил Маричков, който сподели, че проектът със Симфоничния оркестър на БНР за него е мечта, която ще се сбъдне в понеделник.

Както и е известно, точно 60 души професионални музиканти ще се изявят диригентството на Григор Паликаров. Оркестровите аранжименти на Владимир Джамбазов обещават да превърнат събитието в истински празник на прекрасните и вечни български песни. Музикантите от Фондацията, които се завърнаха от голямо турне в далечна Австралия и Нова Зеландия наскоро, не крият вълнението си. Огромният екип репетира усилено, изпипвайки всеки звук и детайл. Освен всички любими и добре познати на публиката песни, които групата ще поднесе с различно звучене под съпровода на оркестъра, този път тя готви и друга приятна изненада за гостите. Всеки, който бъде на концерта в залата, ще може да го слуша отново и отново, веднага след приключването му (още в колата си или вкъщи).

Наскоро организаторите пуснаха билети по 25 лв. за втория балкон за концерта, в който ще вземат участие 60 музиканти. Пропуските за всички останали категории са почти напълно изчерпани, като все още могат да се намерят ограничено количество специални билети с подарък от Фондацията с цена 70 лв. (в оркестрината, а подаръкът ще бъде изненада за собственика на билета, която ще бъде "разкрита" на място концерта. Пропуски се продават ексклузивно в мрежата на "Тикетпортал" (www.ticketportal.bg), в магазините на Office1Superstore, книжарници Booktrading, магазини "Пикадили", "На тъмно", бензиностанции OMV, Билетен център в НДК и билетна каса на зала "Арена Армеец".
 
Събитието във Фейсбук:

ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички