Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Ben Klock и KiNK на Sonic Voyager


Ben Klock и KiNK на Sonic Voyager

4834

След шеметното начало на годината с Heroes Total, най-старият диджейски колектив у нас - Метрополис, продължава специалната поредица събития, с които празнува юбилея си под надслов Metropolis 20.

И, вместо да се ровят в архивите, те започват ново приключение - Sonic Voyager: по-камерна серия за различните лица на съвременната електронна музика, които трудно влизат в категории.

Първото ѝ издание в Хладилния завод в София от 22.00 ч. на 22 април дава среща на творци, които са на върха на световната си слава – най-добрият live диджей в света за 2015 – KiNK, и Ben Klock - лицето на най-добрия техно клуб в света - Berghain в Берлин. Да събереш имена от подобен ранг на едно място е истинско събитие и букингът отнема на Metropolis повече от година.

Едва ли има друг, който да е запознат по-добре с музиката на KinK от Metropolis. Още когато поставят основите на електронната сцена у нас, момчетата забелязват таланта на Страхил Велчев, който заедно с Kалин БайчевSub и Константин Петров Kei стартира проекта Porno BPM. Отличникът на Resident Advisor за най-добър live act за 2015 миксира за радиопредаването на Ясен Петров още в зората на миналото десетилетие, а по-късно няколко пъти се присъединява към Metropolis като хедлайнър на най-големите им партита и фестивални сцени. KinK е завършен електронен артист със собствен отличителен почерк. Той издига танцувалната хаус и техно музика на крилете на футуризма и експерименталната електроника. Всички техно великани пускат парчетата му, програмата му е запълнена за година напред и фактът, че българин е част от най-добрите в световната електронна сцена, може само да ни прави горди.

Повод за гордост е и следващото име. Ben Klock е лицето на емблематичния Berghain - най-добрия клуб в света, за който мнозина за чували, но малцина са успели да посетят. Да влезеш там е почти толкова трудно, колкото да преминеш пропусквателния контрол на Белия дом или Пентагона - обясняват запознати, а за това, какво се случва зад огромните прозорци, се носят легенди. Повече от десетилетие снимките в клуба са забранени и въпреки че технологиите напредват, всички посетители уважават магията и тайнството на култовото място. Единственото сигурно е, че музиката в клуба е безкомпромисно добра, а това се дължи именно на Ben – резидент на Вerghain от самото му отваряне. Дълбоко хипнотично темпо с носталгични елементи, способно да вдигне парти температурата на макс – това е запазената му марка от години, до която българската публика ще може да се докосне. Неговите 48-часови парти маратони в клуба са пословични и именно той е човекът, допринесъл най-много за цялостната му репутация.

Първият Sonic Voyager ще предложи ограничен брой билети и преживяване, за което дълго ще се разказват легенди, уверяват организаторите.

Билети – в мрежата на Eventim.bg

Събитие: https://www.facebook.com/events/978023232268277

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички