Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Човек + робот върху земята на прог-рок Въображението


Човек + робот върху земята на прог-рок Въображението

3996

Последният албум на Osanna "Palepolitana" ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР след новините в 21.00 ч. тази събота, 9 април.

Италианската прогресив рок група издава през 2015 доста необичаен проект в знак на почит към неаполитанците. Музикантите откровено признават любовта си към родния град и посочват неговите постижения в областта на изкуството, науката и културата в общия смисъл, на жителите на Неапол в противовес на онези, които го виждат само като място на деградация, насилие, престъпност, беззаконие, град на Камората.

Заглавието "Palepolitana" е създадено от акроним и сливането на Palepolis (наименованието на града в древността), и Metropolitana (Неапол e известен със своите метростанции, образци  на съвременното изкуство).

В албума се разказва сюрреалистичната история на хибрид между човек и робот, изхвърлен от вълните върху скалите на полуостров Megaride в залива на Неапол и прогизнал от пороя на внезапна буря, намира убежище в метрото, инстинктивно привлечен от мрака на тунела. Подобно на слизането на Еней в подземното царство, описано от Вергилий в "Енеида", героят съзира странни видения и призраци, долавя различните настроения на хората, среща се с виртуалната реалност и с митични образи, които водят началото си далеч в миналото на града и се разкриват от недрата на тази земя.

Влакът препуска през тъмнината и ни представя истинската душа на Неапол в пиесите от "Palepolitana", пояснява Сергей Шишов, водещ на предаването за концептуални албуми.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички