Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Grimus и Electric Pyramid в афиша на Арена: Музика 2016


Grimus и Electric Pyramid в афиша на Арена: Музика 2016

4503

Алтърнатив рокаджиите от Румъния Grimus и британците Electric Pyramid попълват афиша на звездния фестивал "Арена: Музика" 2016 с хедлайнъри Queen + Adam Lambert, плюс актуалната родна банда Jeremy?.

Както MySound.bg нееднократно писа, дългоочакваното събитие, организирано от "София Мюзик Ентърпрайсис", ще се състои на столичния стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 ч. на 23 юни (четвъртък).

Когато чуем името Трансилвания, често в съзнанието ни изниква образ на тъмно, но някак си и привлекателно място. От историите, които сме чели и чували, това място в сърцето на Румъния най-вероятно поражда най-голямо разнообразие от емоции, отколкото което и да е друго. А сега си представете, че трябва да откриете група, която да направи саундтрак за Трансилвания. Това, естествено, ще бъде Grimus. Името на алтернативната рок банда е вдъхновено от първия роман на Салман Рушди. Grimus е анаграма на думата Simurgh, гигантска птица в Персийската митология. Вокалите на Богдан Мезофи в комбинация с баса и барабаните на Титус Вадан и Тамас Адоржани предизвикват асоциация с култовите Muse. Но китарите на Вали Рауца и Кристиан Цапо, заедно с кийбордиста Лехел Кис, навяват паралели с The Killers. Финалната тайна съставка за уникалното звучене на Grimus е изненадващо прецизен и специфичен саунд.

През 2006 излиза дебютното им парче "Solitude", определено за най-доброто на годината от водеща радиогрупа. Две години по-късно се появява и първият албум "Panikon", който става най-успешения рок албум на 2008. През 2012 Grimus свирят на популярните фестивали Rock For People (Чехия) и Exit (Сърбия). Освен това са избрани за подгряващи на световноизвестните Placebo, Roxette и Red Hot Chili Peppers. Песента им "In Your Eyes" е включена в саундтрака към филма "Love Building". Изявявали са се на една сцена и с Hurts, а през 2014 подгряват концерта на Deep Purple в Букурещ. Парчето "Political Animals" става част от саундтрака към филма "De ce eu?" през миналата година.  

Electric Pyramid е британска рок банда, чийто основател и вокалист е Ол Бийч, син на дългогодишния мениджър на QueenДжим Бийч. Освен него, в групата са още трима музиканти от Лондон, започнали да работят заедно, след като прекарват известно време, правейки сходна музика. Когато решават да сформират Electric Pyramid (на снимката), това е продиктувано от желанието им да създават страхотни песни и да ги споделят със света. Дебютното им парче се казва "1989". Съставът ще вземе участие на фестивала Rock In Rio, а след това поема на двумесечно турне в Източна Европа и Русия.

Българската инди рок група Jeremy?, избрана от Queen + Adam Lambert, ще подгрее публиката за дългоочаквания концерт на титаните не само в България, но и в Полша и Румъния.  

Билети за "Арена: Музика" на цени от 70 до 140 лв. - от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн чрез www.ticketpro.bg.

Още - на:

www.queenonline.com
www.grimus.ro

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички