Джазират Бах в програмата на Sofia Jazz Peak 2016


Джазират Бах в програмата на Sofia Jazz Peak 2016

4780

Концертната програма Bach Into Myself на италианския цигулар Лука Чарла ще  прозвучи за първи път у нас в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 13 април.

Проявата е в афиша на популярния фестивал Sofia Jazz Peak 2016.

С този концерт Чарла отдава почит към един от любимите си композитори – Йохан Себастиан Бах. Той претворява музиката на великия бароков майстор, като използва елементи на джаз, класика, съвременно творчество и импровизация. В репертоара са включени и оригинални композиции от самия изпълнител и творби на други автори, повлияни от Бах - Ейтор Вила-Лобос и Астор Пиацола. Концертът се провежда в сътрудничество с Италианския културен институт.  

"Един от най-интересните цигулари на международната сцена в днешно време, който е  способен да преминава в различните жанрове, без изобщо да загуби безупречния си стил", пише италианският вестник "Ла Република" за Лука. Роден в Тремоли (Италия), Чарла следва във Fiesole School Оf Music и Scuola di Alto perfezionamento в Салуцо. През 1996  заминава за САЩ, където учи в Университета на Индиана и се занимава с джаз музика при Дейвид Бейкър. Впоследствие той получава докторска степен по музика в Университета на Аризона, където преподава цигулка няколко години. Лука Чарла е носител на награди от няколко международни конкурса, а през 1999 е удостоен с престижното отличие Chamber Music America. През годините на своята кариера Чарла е работил с музиканти като Грег Коен, Кийт Джарет, Даниеле Сепе, Джошуа Бел, Едгар Майер, Антъни Фернандес, Лучано Берио, Лело Парети, Фабрицио Босо, Феручо Спинети и др. Записвал е за няколко известни звукозаписни фирми, след което основава Violipiano – продуцентска компания, с която осъществява своите уникални проекти. Наскоро той издаде последния си албум "ViolinAir", представен в Рим в Auditorium Parco della Musica.

Проектът Bach Into Myself се включва и в програмата на "Европейски музикален фестивал", организиран от музикална агенция "Кантус Фирмус", като част от Календара на културните събития на Столичната община за 2016. Съорганизатор е Министерството на културата на Р. България.

Фестивалът се провежда под патронажа на Румяна Бъчварова, вицепремиер на Р. България, и на Йорданка Фандъкова, кмет на София.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички