Допълнителни билети за концерта на Стивън Уилсън


Допълнителни билети за концерта на Стивън Уилсън

4399

Поради огромния интерес към Стивън Уилсън, Music Jam мести концерта в зала 3 на НДК.

Както е известно, първото гостуване на прог-рок титана е по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" от 21.00 ч. на 30 април, събота. Допълнителните билети на цени от 40 до 70 лв. могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Стивън пътува с изцяло собствено озвучаване, видеоекрани и техническо оборудване, така че качеството на изживяването е грантирано на най-високо световно равнище. Мениджмънтът на Уилсън джентълменски одобри новата локация в името на феновете. Така поне още няколкостотин души ще могат да видят уникалното шоу, което под надслов HAND.CANNOT. ERASE. 2016 преминава с феноменален успех по целия свят. Обиколката мина през най-големите градове на Южна Америка –  Мексико Сити, Сантяго, Сао Пауло и Буенос Айрес и дойде в Европа този месец.

По вече утвърдена традиция за концертите на Music Jam в залата ще има специални барове, на които експертният екип бармани на Виктор Дуков ще предложи уникални, създадени специално за случая коктейли с... прогресив рок тематика.

Вече на 48 г., с огромен брой албуми, сингли, награди, проекти с други музиканти и екперименти в цял спектър от жанрове зад гърба си, Стивън Уилсън е все още някак незаслужено непознат у нас. А това е нещо, което точно клуб като Music Jam е призван да поправи.

Стивън Джон Уилсън е английски китарист, певец и композитор, свързван най-често с групата Поркюпайн Трий, чийто лидер е дълго време. Но той е още и самоук продуцент, тонрежисьор и мултиинструменталист, за когото не са тайна баса, пианото и дори флейтата. Експериментите му покриват огромна музикална територия и макар че е свързван най-вече с  прогресив рока, той е вихрил вдъхновението си и в авангарда, индъстриъла и психеделията, без да държи сметка за някакви жанрови граници. Извън десетте официални албума с Поркюпайн Трий и четирите му солови диска от 2008 насам, Уилсън е особено интересен с колаборациите си с групи и музиканти от най-различни стилове. Работил е както с ветерани-легенди като Кинг Кримсън, Джетро Тъл и Йес, така и с култови прогресив групи като Мерилиън, дори и с метъл банди като Опет и Анатема.

Богатата му музикална биография може да отнеме страници. Но най-важното е, че този уникален музикант, чиито стил през 90-те години критика и фенове дори сравняват с Пинк Флойд, идва за пръв път в България и ще сервира рядък музикален деликатес на феновете на прогресив рока, които знаем, че се мерят не в цифри, а в лоялност и интелект. Музиката му досега е получила четири номинации за награда "Грами", а на London Progressive Music Awards той получи три приза за приноса си към жанра и дори бе коронован за "Краля на прогресив рока". А да получиш такова признание в страната, родила Дженезис, Емерсън, Лейк енд Палмър, Йес и Пинк Флойд, не е малко, нали?

Стивън живее в Хемъл Хемпстийд, градче на 39 км. от Лондон, така че сърцето на британската музикална сцена и шоубизнес за него е съвсем наблизо. Скромен и нормален – и като поведение, и като външен вид, той е чужд на позите и екстравагантностите на рок звездите и единствената му странност е, че... излиза на сцената винаги бос. Навикът идва още от детството му, а и по-лесно усещал различните си китарни педали.

"Настъпвал съм пирони, винтове, удрял съм си палеца, слизал съм от сцената, облян в кръв... преживял съм всичко, човече – признава Стив – Но, честно казано, нищо няма да ме спре".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички