Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Допълнителни билети за концерта на Стивън Уилсън


Допълнителни билети за концерта на Стивън Уилсън

4423

Поради огромния интерес към Стивън Уилсън, Music Jam мести концерта в зала 3 на НДК.

Както е известно, първото гостуване на прог-рок титана е по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" от 21.00 ч. на 30 април, събота. Допълнителните билети на цени от 40 до 70 лв. могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Стивън пътува с изцяло собствено озвучаване, видеоекрани и техническо оборудване, така че качеството на изживяването е грантирано на най-високо световно равнище. Мениджмънтът на Уилсън джентълменски одобри новата локация в името на феновете. Така поне още няколкостотин души ще могат да видят уникалното шоу, което под надслов HAND.CANNOT. ERASE. 2016 преминава с феноменален успех по целия свят. Обиколката мина през най-големите градове на Южна Америка –  Мексико Сити, Сантяго, Сао Пауло и Буенос Айрес и дойде в Европа този месец.

По вече утвърдена традиция за концертите на Music Jam в залата ще има специални барове, на които експертният екип бармани на Виктор Дуков ще предложи уникални, създадени специално за случая коктейли с... прогресив рок тематика.

Вече на 48 г., с огромен брой албуми, сингли, награди, проекти с други музиканти и екперименти в цял спектър от жанрове зад гърба си, Стивън Уилсън е все още някак незаслужено непознат у нас. А това е нещо, което точно клуб като Music Jam е призван да поправи.

Стивън Джон Уилсън е английски китарист, певец и композитор, свързван най-често с групата Поркюпайн Трий, чийто лидер е дълго време. Но той е още и самоук продуцент, тонрежисьор и мултиинструменталист, за когото не са тайна баса, пианото и дори флейтата. Експериментите му покриват огромна музикална територия и макар че е свързван най-вече с  прогресив рока, той е вихрил вдъхновението си и в авангарда, индъстриъла и психеделията, без да държи сметка за някакви жанрови граници. Извън десетте официални албума с Поркюпайн Трий и четирите му солови диска от 2008 насам, Уилсън е особено интересен с колаборациите си с групи и музиканти от най-различни стилове. Работил е както с ветерани-легенди като Кинг Кримсън, Джетро Тъл и Йес, така и с култови прогресив групи като Мерилиън, дори и с метъл банди като Опет и Анатема.

Богатата му музикална биография може да отнеме страници. Но най-важното е, че този уникален музикант, чиито стил през 90-те години критика и фенове дори сравняват с Пинк Флойд, идва за пръв път в България и ще сервира рядък музикален деликатес на феновете на прогресив рока, които знаем, че се мерят не в цифри, а в лоялност и интелект. Музиката му досега е получила четири номинации за награда "Грами", а на London Progressive Music Awards той получи три приза за приноса си към жанра и дори бе коронован за "Краля на прогресив рока". А да получиш такова признание в страната, родила Дженезис, Емерсън, Лейк енд Палмър, Йес и Пинк Флойд, не е малко, нали?

Стивън живее в Хемъл Хемпстийд, градче на 39 км. от Лондон, така че сърцето на британската музикална сцена и шоубизнес за него е съвсем наблизо. Скромен и нормален – и като поведение, и като външен вид, той е чужд на позите и екстравагантностите на рок звездите и единствената му странност е, че... излиза на сцената винаги бос. Навикът идва още от детството му, а и по-лесно усещал различните си китарни педали.

"Настъпвал съм пирони, винтове, удрял съм си палеца, слизал съм от сцената, облян в кръв... преживял съм всичко, човече – признава Стив – Но, честно казано, нищо няма да ме спре".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички