Кой спечели Сто яда на Емир Кустурица


Кой спечели Сто яда на Емир Кустурица

4651

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе от нашите приятели в издателство "Колибри", в чийто каталог се появи сборникът на Емир Кустурица (Emir Kusturica) "Сто яда". Както е известно, балканският хулиган - режисьор, музикант, писател и изобщо арт-персона, пристига със своя Оркестър на непушачите (The No Smoking  Orchestra) у нас за концерт, който ще се състои в зала 1 на НДК на 22 април. Събитието е организирано от DеGris Events.

Трима от вас получиха шанс да се сдобият с книгата. Имената им бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали верен отговор на въпроса:

Колко новели съдържа сборникът "Сто яда" на Емир Кустурица?

Правилното е: шест.

Честито на: Анастасия Янева, Пламен Атанасов и Ружа Любомирова.
Новелите, включени в "Сто яда", са преведени от Ася Тихинова - Йованович. Те сякаш възкресяват с думи магическата атмосфера на прочутите филми "Спомняш ли си Доли Бел", "Баща в командировка" и "Черна котка, бял котарак". Тъканта на живота – повтарящи се епизоди от детството, белязано с топлина, но и с болка, колоритът на Сараево от времето на социалистическа Югославия – е прорязана от стигащи до абсурд ситуации, от чудати образи на змии, които пият мляко на пътя, от влюбени, които летят и други.

Читателите на "Колибри" си спомнят, че в България беше издадена и  автобиографията на Кустурица"Смъртта е непотвърден слух" -  свръхенергийна, обезоръжаваща изповед, напоена със спомени за най-близките му хора, белязана от паметни срещи с магията на киното, но и от абсурдни перипетии и предизвикателства на оцеляването.

Изявите на Eмир и неговата банда, определена като "необичаен културен феномен", излизат от рамките на "стандартен концерт" и правят зрителите пълноправни участници в спектаклите. По време на изпълненията си те канят хора от публиката да изпълняват физически упражнения за "загрявка", а сцената се превръща в дансинг с пеещи и танцуващи хора на грандиозния финал.

В репертоара за шоуто в София са включени песните "PitBull Terrier" - саундтрак към филма "Черна котка, бял котарак", "Djinj Dinji Bubamara", "Unza Unza Time", "Fuck You MTV" - нецензурирана песен, демонстрираща негативно отношение към мейнстрийм културата и световната "aмериканизация", и много други.

Билети за концерта на Кустурица & The No Smoking Orchestra на 22 април - чрез  мрежата на Еventim.bg (http://www.eventim.bg) и в Билетен център- НДК.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички