Високо, високо, високо!


Високо, високо, високо!

8156

Промоцията на дебютния албум на една от най-обещаващите млади банди у нас - Jin Monic, се състоя в B-Side на столичния клуб Mixtape 5 миналата събота.

Музикантите не само показаха елегантен стил и високa класа, те надскочиха всички очаквания.  Премиерата, насрочена за 21.00 ч., започна със сет на Краси Москов, като организацията бе безупречна. Точно до входа на залата се предлагаха едноименният албум на Jin Monic (срещу сумата от 10 лв.), тениски с логото на JM (и с перфектно качество), имаше и купа с безплатни стикери в два варианта – отново с логото състава.

Атмосферата беше изключително отпускаща и приятна, а залата се напълни догоре. Около 23.00 ч на сцената се качиха съвсем младите (но много интересни и перспективни) музиканти от Bears Аnd Hunters, които забиха авторски парчета и поздравиха колегите си от лейбъла на Homeovoxmusic. Пред сцената всички вече танцуваха, когато малко след 23.30 ч. излязоха и звездите на вечерта – петимата от Jin Monic.

Небрежно елегантни, с постоянни закачки помежду си и с пълната подкрепа на публиката, момчетата представиха дебютния си албум,  изпълнявайки всички песни от него. Прозвучаха "Tarantintro", "Down", "You Stay Blue", "Fake", "Smiling" (жестока версия!), "Esus" (която се оказа любимата на вокала Николай Иванов), а след това продължиха с "Doors Оf Youth" и отдадоха дължимото на режисьора на клипа Симо (Симеон Стоилов), който ги аплодира бурно от публиката.

Сет без пауза. Групарите изсипаха "Car" (много силна песен, изпълнена от китариста Ивайло Василев) и "Brother", дело на барабаниста Георги Иванов).Сетне: емблематичната "Pyramid" (отново с поздрав за режисьора на клипа Симо), както и "Hateful" (музика и текст Николай Иванов), а също и бонус тракът "Sober Face", при който атмосферата доста се нажежи.

В края на вечерта - около един часа след полунощ, публиката дочака и съвсем новото парче "Combined", замислено и записано след издаването на дебюта. Автор на музиката и текста на тази песен, както и на почти всички други от албума, е китаристът Ивайло Василев. Басистът Джокич Стефанов беше абсолютно безупречен, другият китарист – Боян Дечев, куфееше яко - за радост на фенките пред сцената.

Момчетата благодариха за доверието на  Жоро (oсновател на лейбъла Homeovoxmusic и китарист на Остава), за миксирането на албума си от Мартин Стоянов, за подкрепата при първото си качване на сцена на своите приятели Casual Threesome. Благодарности получиха и колегите на китариста Ивайло Василев, спомогнали за появата на първия сингъл "Sober Face".

Jin Monic показаха, че българската музикална сцена може да се развива, ако я подкрепиш с нужната доза талант, труд и отдаденост. Те представиха съвършен продукт – пипнато до последния детайл CD с изключително елегантен дизайн (дело на Михаил Михайлов), книжка с текстове (които те карат да мислиш) и перфектно организирано събитие. Всичко бе наслада за сетивата на меломаните в съботната вечер.

Дебютният албум на Jin Monic вдигна летвата високо, чакаме втория.

Дерзайте, момчета!

Снимка: Люси Димитрова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички