Юрая Хийп с три концерта в България


Юрая Хийп с три концерта в България

7579

Юрая Хийп (Uriah Heep), една от британските култови шейсетарски хард рок банди, ще зарадва отново своите многобройни български фенове.

Концертите, организирани от Loud Concerts със съдействието на община Каварна и русенката "Булстрад Арена", са на колодрума в Пловдив (4 май), в Каварна – площад "Защитата на Каварна" (6 май) и в "Булстрад Арена" - Русе, следващия ден.

Знаменитата група издаде 24-ия си студиен албум "Outsider" през юни 2014. В него участва басистът David Rimmer, който замени покойния Trevor Bolder. Дискът бе представен на турне, а през ноември 2015 бандата пусна колекцията "Totally Driven" с презаписаните си класически песни 2001. 2016-та е белязана от обиколка, стартирала през март, която ще премине и през нашата страна с трите концерта.

Създадена от китариста Mick Box и вокалиста David Byron като Spice в Лондон през 1969, групата се превръща в Uriah Heep (името е на герой от романа на Чарлз Дикенс "Дейвид Копърфийлд") при концептуализирането на първия ѝ албум "Very ‘eavy, Very ‘umble". Той определя нейното характерно звучене с наслагване на вокали, изведени клавирни и тежки китарни рифове. Настоящият певец Bernie Shaw и кийбордистът Phil Lanzon са в групата още от средата на 80-те, а барабанистът Russell Gilbrook се присъедини през 2007. Mick Box е постоянно присъствие в цялата история на бандата.

Репертоарът на бандата включва хитове от над пет десетилетия – от 70-те досега, между които култовите парчета "Gypsy", "Easy Livin’", "July Morning", "Look At Yourself", "Stealin’" и "Lady In Black", която достига до N1 в Германия в три различни версии и остана начело шест месеца. Продажбите на албуми са вече над 40 милиона, а с непрестанните турнета групата е посетила 56 страни, била е водеща на множество фестивали и турнета. Това е първата западна група, която свири в Русия през 1987, а година след това посещава и България. В момента Юрая е в състав: Мик Бокс (Mick Box) – китара, вокали; Phil Lanzon – кийборди, вокали; Bernie Shaw – водещи вокали; Russell Gilbrook – ударни, вокали и Dave Rimmer – бас, вокали.

Шоуто в Каварна е с вход свободен, билетите за Русе са на цени от 12 до 40 лв., за Пловдив -  от 15 до 35 лв. чрез Eventim (www.eventim.bg) в зависимост от местоположението в залата.  Пропуските се продават и партньорската мрежа на компанията в цялата страна: магазини Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, "Техномаркет" и "Технополис".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички