Турнето на Hans Zimmer започна фамозно от Уембли Арина


Турнето на Hans Zimmer започна фамозно от Уембли Арина

4853

Hans Zimmer изнесе грандиозен спектакъл в лондонската "Уембли Арина", с който най-известният композитор на филмова музика стартира своето турне.

12-хилядната публика в залата аплодира бурно и с възторг невероятното шоу. На сцената с Цимер излязоха 70 изключително талантливи музиканти, всеки от които безспорно добави своя отпечатък към крайния резултат, описан от критиката с една-единствена дума – съвършенство.

Както е известно, дългоочакваният концерт на маестрото у нас е в столичната зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 16 май по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис". От разтърсващите барабани в музиката към "Карибски пирати" до хипнотичния мотив с цигулка към филма "Черният рицар", Цимер показа  дълбочината на своя талант и въображение на гениален творец. Изпълненията бяха изключително въздействащи и придадоха на шоуто атмосфера като на рок концерт. По време на спектакъла мултиинструменталистът свири на банджо, китара, пиано, перкусии, синтезатори, дори на барабани. Той се изяви на сцената по-скоро като истинска рок звезда, отколкото като композитор. Артистът започва музикалната си кариера с пънк и ню уейв групите Damned  и Buggies, преди да се превърне в холивудска легенда.

Цимер описва турнето си като неговата сбъдната мечта. Амбициозната програма включва 37 държави за 60 дни. Въпросът "Какво се случва с филмовата музика, когато я отделим от продукцията, за която е създадена?" в този случай получава логичния отговор: "Изкуство"!. Спектакълът в София ще бъде истинска наслада за сетивата. Невероятен синхрон, колоритна визия и въздействащи светлинни ефекти ще пренесат ценителите във водовъртеж от звуци и усещания. Това няма да бъде типичен класически концерт, на сцената Цимер ще изгради империя от звуци и ще достигне нови планети, уверяват организаторите.

Носителят на "Оскар", "Златен глобус", "Грами" и "Тони" ще представи на българската публика музика от филмите "Гладиатор", "Карибски пирати", "Цар Лъв", "Шифърът на Леонардо", "Генезис" и много други. Той ще бъде придружаван от своя рок банда, а на сцената с него ще излязат голям симфоничен оркестър и хор.

Lebo M – световноизвестният глас от хитовата анимация "Цар Лъв", и талантливият китарист на популярната група Incubus Mike Einziger, са музикантите, които ще се включат като гостуващи артисти по време на турнето на корифея.

Lebo Morake попада в света на музиката още на 9-годишна възраст, когато започва да пее в поп група в Совето, Южна Африка. След като се мести в Лесото, е забелязан от американския посланик, който му предлага стипендия в музикално училище във Вашингтон. Lebo M приема предложението, с което дава старт на успешната си музикална кариера. С Цимер изпълнителят се запознава, когато известният композитор започва записите на музиката към филма "Силата на един човек". Lebo M се включва в композирането на част от саундтрака, като дори продуцира албум с песните. Той пише музика и за други холивудски хитове -  "Конго", "Зараза" и "Произведено в Америка", като неизменно добавя специфично африканско звучене. Цимер се обръща към Lebo M с предложение да се включи в работата за филма "Цар Лъв", превърнал се в най-обичаната анимация по целия свят. Аранжиментът на песента "The Circle Of Life", който двамата талантливи музиканти правят за лентата, им носи "Грами" през 1995. След успеха на парчето, Lebo поставя "Цар Лъв" като мюзикъл на Бродуей. За продукцията композиторът създава още пиеси, издадени в албум по-късно. Lebo M е работил и с Quincy Jones за благотворителния диск в чест на 80-тия рожден ден на Нелсън Мандела.

Mike Einziger е американски китарист и съавтор на песните на популярната рок група Incubus. Музикантът е известен с новаторските си похвати, а през 2002 е класиран сред стоте най-велики китаристи на всички времена. Той е сред създателите на група Incubus през 1991. Рок бандата може да се похвали с огромен успех, като музикантите са номинирани два пъти за "Грами". Einziger е и съавтор на песента на Avicii "Wake Me Up", която се превръща в един от водещите хитове през 2013 и заема челни позиции в редица класации по целия свят. Той пише текста и на популярната песен на David Guetta "Lovers On The Sun". Мike е известен и с работата си по албума на Thirty Seconds Тo Mars "This Is War". Той си сътрудничи и с Ханс за музиката към филма "Невероятният Спайдър-мен" 2 заедно с Pharrell Williams, Johnny Marr и David A. Stewart. Завършил е теория на музиката в Харвард.

Билети за концерта на Хан Цимер в София на цени от 60 до 140 лв. могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Още - на:

www.hanszimmerlive.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички