Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Белослава и Графа с дует в новия албум на певицата


Белослава и Графа с дует в новия албум на певицата

5233

Първата обща песен на Белослава и Графа вече е факт.

Композицията "Сън" (музика и аранжимент на Живко Петров, текст Белослава, Бойко Щонов е режисьор на видеоклипа) e включена в новия - четвърти, студиен албум на певицата - "Красотата", чиято премиера предстои в зала 1 на НДК  навръх Лазаровден - преди Цветница (23 април), и в Бургаската опера на 25 април.

И двата концерта са с начален час 20.00 ч. Вокалистката ще бъде акомпанирана от Живко Петров, който е музикален продуцент на събитията и основен композитор на песните, както и Димитър Семов, Росен Захариев - Роко, Димитър Кармафилов и Елена Кокорска. Специално участие ще има и Печенката. А Влади Ампов - Графа ще бъде гост в зала 1, където двамата с Белослава ще изпълнят за първи път на живо съвместната си песен. "Ще бъдем ние - чисти, точни и ясни, без семпли и излишни взривове - доверява шармантната певица, обяснявайки, че, когато е на сцената с тези изпълнители, съумява да излезе от амплоато си на вокалистка и поглежда своя бенд с възхита отстрани.

Четири години след появата на "Когато има защо...", Слава ще зарадва почитателите с музика, в която е вложила своите лични послания, свързани с красотата на живота, времето и любовта, която ни променя и вдъхновява. По традиция текстовете на песните са на самата изпълнителка, а повечето от композициите са създадени от Живко Петров. Част от музиката е написана от Антони Рикев. Както е известно, предишният сингъл от "Красотата" е "Мама". Песента,  посветена на майката на певицата – актрисата Анета Сотирова, е дело на Рикев, който стои и зад нейния аранжимент. В пиесата звучи и вълшебният тромпет на Росен Захариев-Роко. Белослава е съавтор в парчето, а текстът ѝ към нега е откровена изповед. "Тази песен е вдъхновена и посветена на моята майка, безкрайна душа и брилянтна актриса - Анета Сотирова, благодарение на която аз дишам, живея и туптя в ритъма на музиката и в любовта на живота", споделя певицата.

"Красотата" е двоен диск, едната част е изцяло акустична. По време на изявите той ще се продава на специална цена. Акустичният сет е записан във "Винил студио" по време на репетиция преди 12 години. "Сега преоткрихме красотата му и затова - без каквито и да било редакции, го предоставям на почитателите", разкрива певицата.

Заедно с новия албум, отново ще бъде преиздаден и "Когато има защо...", чийто последен тираж беше изчерпан наскоро. До момента вокалистката е представила четири от песните, които са в новия ѝ диск – "Времето за мен си ти", "Няма", "Лятото зад ъгъла", както и едноименния сингъл.

Билети за 23 и 25 април - в мрежата на Eventim. За премиерата в зала 1 на НДК пропуски се продават и на касите в Билетния център на Двореца на културата, а за концерта в Бургас – и на касата на самата опера.

"Сън":
https://www.youtube.com/watch?v=CoZ45ztf5iA

Още - на Фейсбук страницата на Белослава:
https://www.facebook.com/Beloslava-353463978725

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички