Иранският мултиинструменталист BadMashadi стартира турне от София


Иранският мултиинструменталист BadMashadi стартира турне от София

4586

Иранският музикант Ехсан Машхади, известен с артистичния си псевдоним BadMashadi, започва балканското си турне от фестивала Alarma Punk Jazz на програма "Христо Ботев".

Концертът ще се състои в столичния клуб "Мазе" от 21.30 ч. във вторник, 26 април. BadMashadi е група от един човек (one man band) с акордеон, даф, електронни устройства и други джаджи на сцената. И, разбира се, с хипнотичен глас и текстове на фарси, които разказват истории от ерата на глобализацията. BadMashadi е проект, който изследва освен това корените на балканската музика и циганската музика на Балканите, които Ехсан намира доста сходни с музиката на Близкия Изток "само че без рестрикциите във формата", както самият той казва. Иначе пътят на Машхади до Балканите минава първо през Чикаго, където бяга на 19-годишна възраст и където живее също толкова време, преди да се засели... в Букурещ.

Концертната програма на BadMashadi е близо двучасова и включва както бавни и хипнотични пиеси, така и по-танцувални песни, основаващи се на добре познатите ни неравноделни ритми. В София Ехсан ще представи дебютния си пълнометражен албум "Taxidriving Under-City" (2016), който излезе буквално преди няколко седмици и който включва песни, повлияни освен от традиционната музика на Балканите и Иран, така и от чикагския ъндърграунд – от годините, прекарани от Ехсан като таксиметров шофьор (случай, подобен на този на Luc Ex, TFSL и други музиканти, участвали на "Аларма Пънк Джаз").

Музиката на Ехсан Машхади особено ще допадне на почитателите на Beirut, Gogol Bordello, Balkan Beat Box и Oi Va Voi. Билетите са само по 5 лв и ще се продават само на входа на "Мазе", а един от присъствалите на концерта ще спечели двоен пропуск за спектакъла на Метеор "Пиеса за теб", който се играе във Френския институт от 19.00 ч. следващия ден, 27 април.

Повече - на:

https://www.facebook.com/alarmafest
https://www.facebook.com/BadMashadi
http://binar.bg/player/punk-jazz
http://bnr.bg

FB събитие:

https://www.facebook.com/events/1676649592596134

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=LVkw8yFolaA
https://www.youtube.com/watch?v=0qL-a_wnTW8

Снимка:
Йонут Добре

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички