Дръм-ен-бейс вакханалия с Pendulum


Дръм-ен-бейс вакханалия с Pendulum

4622

Дъждовна събота вечер, София се е скрила в баровете и зад пердетата.

Ако нямах какво друго да правя, сигурно и аз щях да мързелувам на сухо и топло. Уви, няма как да пропусна обаче събитие, което ще сгрее душата ми. Танците и ромът ще се погрижат за останалото.

С всяка крачка под дъжда се доближаваме все повече до "Терминал 1" и близката си среща с момчетата от Pendulum, чиято изява през януари бе осуетена от грип. Истински пичове, които държат на думата си, от клуб "Терминал 1" успяха в рамките на седмица да организират втори дубъл на събитието - на 23 арпил.

И ето ни половин час преди началото, на входа заедно още има-няма десетина души. Влизаме без проблем, организацията тук винаги е била на ниво. Отправяме се към втория етаж на клуба, за да имаме по-добра видимост към сцената. Първи впечатления – всичко се движи по програма:

21:00 - Doors / Terminal 1 DJ Set
22:30 - Liquidizer Live
00:00 - Prize & MC НЕМА (Bass Mafia)
01:00 - Pendulum DJ Set & Verse
02:30 - High Roll
04:00 - Emil Prize (Bass Mafia)

Emil Prize и Bass Mafia не просто подгряват, те са дали всичко от себе си феновете на дръм-ен-бейсa да се чувстват добре, да са в повече от добро настроение и да посрещнат Pendulum с овации.

Малко след 1.00 часа прозвучава гласът на Harding: "Момчета и момичета, ние сме Pendulum! Ние никога не отказваме участията си, независимо какво се случва. Извиняваме ви се, че преди 2 месеца, когато трябваше да се видим, El Hornet се разболя много лошо и срещата ни с вас трябваше да отпадне. Изключително сме щастливи, че сте тук с нас и обещаваме да няма повече разочарования!"

Момчетата забиват "Blood Sugar" и мигновено във въздуха политат ръце, крака и всякакви крайници, които оповестяват началото на партито. Следват:

Propane Nightmares
Salt In The Wounds /Slam
Witchcraft
Ghosts n' Stuff
Watercolour
The Island - Pt. I (Dawn)
Begin Again

Партито е жестоко във всеки смисъл на думата! Музиката е брутална, а Pendulum ни размазват с музика. Място има за всички, за танцуващи, пиещи, пеещи. Никой не се чувства некомфортно в компанията на останалите. Веднага става ясно защо австралийците са наредени сред най-популярните имена в дръм-ен-бейса, но в бомбения им микс са още рок, джънгъл, даркстеп, индъстриъл... пир за сетивата.

Чакането на Paul "El Hornet" Harding и MC Verse наистина си заслужаваше и всички, които върнаха билетите си за предишната дата – пичове, сбъркахте! Това е нещо, на което трябва да присъстваш поне веднъж в живота си.

В 2.30 ч. гостите се оттеглят, покланят се, благодарят ни. Ние не чуваме, искаме още, знаем, че ще се върнат… една мечта по-малко, а навън вали още по-сериозно.

Добре, че не си останах вкъщи.

Снимка: Иво Стоянов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички