Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Метъл титаните Slayer и Anthrax с нови албуми на концерта у нас


Метъл титаните Slayer и Anthrax с нови албуми на концерта у нас

4626

Slayer и Anthrax ще представят нови албуми на концерта си у нас.

Както е известно, метъл титаните - част от Голямата четворка, заедно с Metallica и Megadeth, пристигат за съвместен концерт по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис". Уникалното шоу е в столичния Зимен дворец на спорта от 20.00 ч. на 31 май, вторник.

Slayer и Anthrax, любимци на няколко поколения фенове на твърдия саунд, са обединили сили за ново европейско турне, което за наша радост ще премине и през България. Двете велики американски банди ще ударят в афиша на популярния фестивал "Арена: Музика". "Repentless", акуталният - 12-ти студиен албум на Slayer, чиято премиера се състоя в края на миналата година и част от който ще прозвучи и в Зимния дворец, е агресивен, мрачен и бърз, по думите на самите музиканти. Те признават, че записите за него са били голямо предизвикателство за тях. Освен парчета от "Repentless", на металиадата в София ще прозвучат всички големи хитове на обичаната банда (на снимката).

Най-новият диск на Anthrax - "For All Kings", е посветен на всички значими личности, допринесли за успеха на музикантите, които днес са едни от най-популярните имена на световната метъл сцена. Песни от 11-тия им студиен албум, както и много хитове ще бъдат включени в репертоара на бандата и у нас.    

Slayer - една от най-влиятелните траш метъл групи в света, е създадена през 1981. Четворката в състав: Tom Araya (вокали и бас), Kerry King (китара), Gary Holt (китара) (заменил покойния Jeff Hanneman) и Paul Bostaph (барабани) създава свой уникален и разпознаваем стил, който им печели любовта на милиони любители на твърдата музика. Бандата е многократно номинирана за най-престижната награда в музикаланата индустрия - "Грами", а през 2007 печели статуетката за песента "Eyes Of The Insane". Отвоюва второ "Грами" за сингъла "Final Six" през 2008.

Anthrax също се сформират през 1981, в Ню Йорк. Оттогава групата, която днес е в състав: Joey Belladonna (вокали), Frank Bello (бас), Charlie Benante (барабани), Jonathan Donais (Shadows Fall) (китара) на мястото на Rob Caggiano, и Scott Ian (китара), се превърна в една от най-популярните твърди банди в Америка. Също така музикантите създадоха  съвместно парче с Public Enemy  - "Bring The Noise" (от тавата Attack Of The Killer B’s (1991). формацията  предприе важна крачка в прогресивното сливане на стилове и доказа, че, експериментирайки, може да останеш верен на себе си. Както и че съвсем неслучайно е продала над 10 милиона екземпляра от своите албуми и сингли както в епохата на винила, така и в годините на касетките, дисковете и дори  овехтелите вече формати mp3 и mp4.

Подобно на  Slayer, Anthrax са многократно номинирани за наградите "Грами". Последната им номинация е за най-добър метъл албум - "Worship Music" (2011).

Билети за концерта в София  - във всички каси на "Тикетпро" в страната, както и на www.Ticketpro.bg., в деня ще струват по 60 лв. и 70 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички