Нели Петкова става солистка на ансамбъл Филип Кутев за Гергьовден


Нели Петкова става солистка на ансамбъл Филип Кутев за Гергьовден

5509

Столичната община подготвя грандиозна и разнообразна програма за един от най-обичаните празници – Гергьовден.

На 6 май, в рамките на фестивала на балканската скара Sofia Mezi (5 – 8 май), ще има 100 каба гайди, автентични нестинари, рекорд за снимка с най-много именяци, кулинарно шоу с Камелия Воче и много други. Акцент ще бъде голям концерт на националния фолклорен ансамбъл Филип Кутев, по време на който ще има съвместни изпълнения с Нели Петкова, специално подготвени за феста. Певицата ще изяви и самостоятелно същия ден. Това ще бъде първи концерт на изпълнителката след турнето ѝ отвъд Океана. Нели e подготвила народни песни с модерно звучене, завладяващи акапелни изпълнения и най-популярните си авторски хитoве. Един от тях е "Bad". Българо-американската продукция бе приета ласкаво от щатските медии: премиерата на сингъла в САЩ се състоя в ефира на радио WNHU 88.7 FM в шоуто Psych Word с водещ Rob G. (http://www.psychword.com/indie-artists). Парчето е включено в програмната схема на радиото и уебсайта на шоуто и предстои да бъде представено и в други американски медии. Както MySound.bg вече съобщи, певицата бе на едномесечна обиколка в Америка, която премина през Маями, Чикаго, Шарлът, Атланта, Бостън, Лас Вегас и Сиатъл.

На Sofia Mezi се очакват още много фолклорни атракции, сред които представление на четирикратните световни шампиони по танцово фолклорно изкуство - ансамбъл София 6, както състезания, игри, подаръци за малки и големи и вкусни специалитети на скара от Балканите.

Фестивалът на балканската скара Sofia Mezi ще се проведе в Северния парк за трети път с вход свободен и ще продължи от 5 до 8 май. Посетителите ще станат свидетели на мащабна шоу-програма с изпълнители на две сцени, като Сакис Кукос от Гърция, Борис Солтарийски и много други. Специален гост ще е сръбската звезда Мирослав Илич. Ще има много спортни събития - състезания с колелета, ролери, турнири по баскетбол, табла и белот, безплатна бира и игри с награди.

Организатори на Sofia Mezi са Select Music Media, Столична община - район "Надежда" и район "Връбница", и фондация "Румънеца и Енчев".

"Bad": https://www.youtube.com/watch?v=teNdn1dXPcQ
                               

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички