Walk like an Egypt-ian


Walk like an Egypt-ian

4790

След напълно разпродадения концерт на американците Sasquatch и родната формация The Flying Detachment през март, следващото рок-ен-рол чудовище от САЩ, което ще гостува за пръв път в България, е стоунър/ хеви рок триото от Фарго, Северна ДакотаEgypt.
 
Концертът ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 на 8 май, неделя, по покана на "Грешния" организатор. Бандата Muddy ще удари едно кораво рамо от българска страна.

Историята на Egypt е дълга и разпокъсана, започваща с едноименния демо запис на CD в началото на 2005, който тлее през следващите няколко години (когато групата се разпада), предаван от уста на уста в американския ъндърграунд. Това - до момента, в който Lyderhorn Records го издават на винил през 2007, а култовият стоунър лейбъл MeteorCity го пуска на CD през 2009. През 2013 Egypt най-накрая имат пълнокръвен дългосвирещ дебют - "Become The Sun", тиражиран на винил от Doomentia Records и на диск от Totem Cat Records. Широко възхваляван от медии и фенове, албумът бързо се разпродава и в двата формата. Чуйте първия трак на https://youtu.be/BfryizBctss

Бандата издава и сплит с тексаските риф-машини Wo Fat през 2013, година по-късно Doomentia преиздава "Become The Sun" на плоча. Едноименният  албум на Egypt също е преиздаден - този път върху винил, в каталога на Doomentia. Повече от десетилетие след формирането си, Egypt са по-активни и известни от всякога, подвизавайки се на концерти с Dead Meadow, Jucifer, Today Is The Day, Acid Mothers Temple, Weedeater, Church of Misery и Orange Goblin.

Никога досега думите не са обикаляли света толкова бързо и няма нищо случайно в това, че Egypt търпеливо се придвижиха до челните редици на американския стоунър ъндърграунд. През 2015 групата излезе извън границите на Северна Америка с първото си европейско турне в подкрепа на новия албум "Endless Flight", чиято премиера се състоя през декември 2015. Какво е бъдещето на групата, може само да се гадае. Но за музиканти, които се събраха отново в отговор на желанието на публиката - и не поглеждат назад, Egypt изглежда да са едва в началото на своята империя.

Ограничен брой билети (180) по 13 лв. - чрез  http://wrongevents.ticketlogic.bg или от www.bilet.bg (каси). В деня на събитието ще струват 15 лв., а на място - 18 лв.

За повече информация следете събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1555489461434169

http://www.wrong-fest.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички