ДОМА трансформира Дома на киното в София


ДОМА трансформира Дома на киното в София

4548

Първото по рода си парти предстои в столичния Дом на киното навръх фаталния петък, 13-ти май.

Зад пулта ще застанат DJ André Pahl (Берлин) (на снимката) и DJ Emil Doesn’t Drive (София).

Култовата кинолокация ще бъде трансформирана в зона за двамата диджеи,  които имат солиден бекграунд на берлинската парти сцена. Те ще предложат свеж коктейл от най-доброто от диско/денс музиката в Европа и у нас. Освен тях и плочите им, за доброто настроение на посетителите са подготвени специални визуализации в стила на Фасбиндер, барове и други изненади.

Партито е част от кинопанорамата на "лошото момче" на новото немско кино Райнер-Вернер Фасбиндер, която ще се проведе в Дома на киното в София от 10 до 18 май.

Повече информация за ретроспективата - тук:http://domaartfest.com/798

Преди партито, от 19.30 часа, на същото място публиката ще може да види филма "Лили Марлен" (Lili Marleen, 1981, 120 min) – една от най-популярните ленти на Фасбиндер.

За André Pahl:
Андре Пал (André Pahl/ Берлин) е познат със своите сафари миксове, които пренасят слушателя в поредица кинематографични пътешествия през непознати морета, забравени пустини и далечни галактики. Той лавира между сайкъделик, вуду перкусии и понякога по-електронни звуци, пресъздаващи забавеното туптене на сърцето. Диджеят става част от изумителната музикална сцена на град Мексико за период от няколко години, като е един от основателите на лейбъла Nuevos Ricos. Докато е там, той започва да пуска на кварталните улични партита, алтернативните нощни клубове и арт събитията, организирани в претъпканите метростанции на мексиканската столица.

Чуй го на: https://soundcloud.com/andrepahl

За Emil Doesn’t Drive:
Емил Дазънт Драйв (Emil Doesn’t Drive) e роден в София, но се мести в Берлин през 2004, където се превръща в резидент диджей на Laserdance партитата в Club 103, пускайки под имената Benji DF Hanoben, Daniel Wang и Diskokaine. По това време започва да се изявява редовно в Rio, Cookie’s, Tape и още няколко берлински клуба. През 2007, заедно с приятелите си Cheers Chris и Salto Mortale, създава собствената парти платформа Mirage. В изданията присъстват редица гост-диджеи като Jeffrey Sfire, Finn Johannsen, Jonny 5, Laser Magnetic, Intergalactic Gary, Hunee, Prins Thomas, Rob & Zoopsie и много други. Платформата е единственото място, на което човек може да се чуе микс от итало, уейв, космик, диско, EBM, рок и афро стилове. Освен това, Емил обединява сили със Sameheads за поредица необикновени концептуални събития, които се качват на върха на класацията на всички диско партита, които някога са се случвали в Берлин. Паралелно с това той подгрява и популярни имена, сред които Optimo, The Glimmers, Justice, Chromeo, Glass Candy, I-F, Santa Gold и много други. Следват гигове из цяла Германия, включително Salon des Amateurs (Дюселдорф), Erste Liga (Мюнхен), Golden Pudel Club (Хамбург), както и регулярни участия на редица популярни партита в чужбина: Bum Bum (Хелзинки), Седмицата на модата в Копенхаген, Седмицата на модата в Париж, партитата на списание "Едно" в София и Family Groove (Полша). През 2011 Емил отваря собствен клуб и арт пространство, наречено The Zone в квартал Нойкьолн в Берлин. Трите години събития, които се провеждат там, поставят квартала в нова светлина и оставят ярък отпечатък върху новата хипстърлокация и младото поколение там. Понастоящем Емил е един от собствениците на ключовия ънъдрграунд клуб "Жул Верн" в София и част от диско бандата Disco Comrades.

Чуй го на: https://soundcloud.com/charlie-smooth/emil-doesnt-drive-charlie

Пет знакови филма на великия Райнер-Вернер Фасбиндер са в афиша на кинопанорамата. Тя е част от обновената платформа на арт фондация ДОМА, която трансформира познатия ДОМА Арт Фест в поредица от разнообразни културни събития, провеждащи се през цялата година.

Творбите са "Катцелмахер" (Katzelmacher, 1969, 88 min), която ще бъде прожектирана от 19.30 ч. на 10 май, "Лили Марлен" (Lili Marleen, 1981, 120 min) (13 май, 19.30.ч.), "Бракът на Мария Браун" (Die Ehe der Maria Braun, 1979, 120 min). (16 май, 20.00 ч.), "Лола" (Lola, 1981, 113 min), (17 май, 19.30 ч.) и "Германия през есента" (Deutschland im Herbst, 1978, 119 min.) (18 май, 19.30 ч.)

Билети:
Прожекции: 6/8 лв. на касата на Дом на киното и онлайн на: http://services1.ibs.bg/DK/online/index.jsp

Парти: 5 лв. на входа на Дом на киното

https://www.facebook.com/DomaArtFestival

Събитие: https://www.facebook.com/events/156987038030844/
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички