Балканска треска с Теодосий Спасов


Балканска треска с Теодосий Спасов

5029

Грандиозният концерт "Балканска треска" на световноизвестния с нестандартните си музикални предпочитания диригент Кристиян Ярви ще събере виртуозния кавалджия Теодосий Спасов, китаристите Влатко Стефановски (в средата на снимката), Мирослав Тадич и музиканти от Симфоничния оркестър и от Смесения хор на БНР от 20.00 часа на сцената в зала 1 в НДК на 11 май.

Единственият по рода си музикален проект на Ярви ще открие тазгодишното издание на Салона на изкуствата. За първи път у нас публиката ще чуе на живо невероятно съчетание от различни стилове от под диригентството на Кристиян Ярви. Един от най-иновативните диригенти на ХХI век, с над 60 албума, той непрекъснато обогатява своята програма, изпълнявайки често в един концерт както класическа музика, така и рок и джаз парчета.

След концерт с Горан Брегович, Кристиян открива колко емоционална е балканската музика. С помощта на майсторите Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Мирослав Тадич създава този проект, съчетаващ духа на балканските ритми, влиянието на циганската музика и клезмер, на джаза и хип-хопа в съпровод на симфоничен оркестър.

Събитието е с особена стойност и заради това, че иноваторът-диригент, покорил най-големите световни сцени, се изправя пред българска публика за първи път.

Билети на цени от 15 лв., 20, 25, 30, 35 и 40 лв. (10 лв. за ученици, студенти и пенсионери) са в продажба на касите на Билетен център - НДК.

Събитието е част от календара на културните събития на Столична община 2016.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички