Шест авангардни банди в афиша на Rocket Psyence Fest 2016


Шест авангардни банди в афиша на Rocket Psyence Fest 2016

4598

Чудили ли сте се какво се случва с музикалните течения neo-psychadelia, surf, shoegaze и noise-rock например и къде се вливат в България?

Отговор дава Rocket Psyence Fest, който ще се състои в B-Side залата на столичния клуб Mixtape 5 на 13 и 14 май. Събитието е своеобразно продължение на провелата се по същото време миналата година Rocket Psyence Night, в която участваха Nick Chongi & Chichi, The Black Swells, както и организаторите Comasummer и Doesn’t Frogs.

Освен местните представители на стиловете в двата дни ще се изявят и музиканти от Гърция и Македония, които все още нямат богат опит и голяма популярност, но това тепърва им предстои, съдейки по техните постижения на сцената.

За хедлайнъри на двете вечери условно са определени гръцките групи Psychedelic Trips Тo Death и Whereswilder. Условно, защото, за разлика от други фестивали, на този всяка от бандите ще има минимум едночасов сет, в който да представи авторския си материал, а определено има какво да се чуе и от шестте обявени формации, уверяват организаторите. Всяка от тях в момента е процес на студийни записи, така че публиката ще може да чуе съвсем нови и все още неиздадени парчета.

Програмата:

13 май: Rocket Night

Фестивала ще открият The John & Space Rebel Gang от Скопие, Македония. Те са енергична млада група, която моментално ще вдигне градуса със своя ударен блусарски сайк рок. Състав, който ще стане любим на феновете на The Brian Jonestown Massacre от периода 1996-1998. "Ние сме од Скопjе", пеят музикантите, представяйки най-свежото от македонския рок-ен-рол.

Втори на сцената ще се качат Doesn’t Frogs – оригинална нова банда от София, съчетаваща френетичната електроника на The Soft Moon със суровия "счупен" рок на Sonic Youth - без капка жал и пощада за публиката. В момента записват втория си албум и са много надъхани, затова е препоръчително да не водите малките деца без тапи за уши и без дългосрочен график за посещение при психолог, предупреждават органазиторите.

Гръцката банда Psychedelic Trips Тo Death ще забие последна в първата вечер. PTTD са мрачни шугейз сайк рокаджии от Солун, които ще ви потопят в море от сладка безнадеждност, наследена от The Jesus Аnd Mary Chain, Singapore Sling и най-тъмната страна на The Brian Jonestown Massacre. С две думи - много симпатични младежи, които със своята поява ще запълнят сериозна празнина в програмата на столичните клубове. За съжаление, само за една вечер, но пък точно навреме, за да бъдете сред първите, които ще чуят парчета от предстоящия им албум.

14 май: Psyence Night

Втората вечер ще открият The Black Swells. След добрия си дебют по време на Rocket Psyence Night софийското шумно сърф рок трио издаде сингъл, взриви няколко концерта с безкомпромисния си енергиен заряд и сега се завръща с нови експлозиви. Музикантите също са в студио, но, докато чакате новия албум, освободете предпазителя и запейте "One Shot".

На сцената ще ги последват Comasummer от София, които през последната година свириха къде ли не и с кого ли не, заразявайки повсеместно с пандемичния си сайкъделик рок. Ако някой все още е резистентен – не се съпротивлявайте, няма как да не ви влязат под кожата, особено с новите си парчета. Формацията стартира първото си турне съвместно с Whereswilder именно от сцената на Rocket Psyence Fest 2016.

Събитието ще бъде закрито от атиняните Whereswilder. На 800 км. от родния си град, те ще пристигнат, за да облъчат с нежната радиация, довела до техния мутирал в неизвестна посока стоунър и сайкъделик рок с вокали ала Джон Ленън. Всъщност посоката изобщо не е неизвестна на тези, които слушат първия сингъл на Tame Impala всяка сутрин на път за работа. Ако не го правите, време е да започнете, като добавите и брилянтния дебютен албум на Whereswilder да наваксате, преди появата на следващия запис на гърците след няколко месеца.

Вход:

Специален двудневен билет в предпродажба: 20 лв.*
Двудневен билет на вратата: 25 лв.
Еднодневен билет на вратата: 15 лв.

*Специалният двудневен билет на предпродажба е в лимитиран тираж от 100 броя. Всеки пропуск съдържа 3 безплатни кода за теглене на дигитално копие на албумите на Comasummer, Doesn’t Frogs и The Black Swells. Кодовете са индивидуални и могат да бъдат използвани само веднъж на следните сайтове:

https://comasummer.bandcamp.com/
https://doesntfrogs.bandcamp.com/
https://theblackswells.bandcamp.com

Местата за покупка на предварителен билет са:

The Wrong Bar: https://www.facebook.com/WrongBar
The Egg Bar: https://www.facebook.com/theeggbar
Бар "Ателието": https://www.facebook.com/Ателието-1448528298699274
Бар The Muse: https://www.facebook.com/TheMuseBar
Клуб Neu!Berlin: https://www.facebook.com/NovBerlinNeuberlin

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички