Psyence Rocket Fest 2016: Свежа глътка ъндърграунд


Psyence Rocket Fest 2016: Свежа глътка ъндърграунд

4862

Нещо чудесно и пролетно се мъти под повърхността в малката зала на Mixtape 5 на 13 и 14 май.

Psyence Rocket Fest 2016 е свежата глътка ъндърграунд, която човек може да си поеме тези дни. Фестът е колкото готин заради своята амбициозност, толкова и показателен за това, че сайкъделик рок сцената е малка, но реално съществуваща в България. Тя дори вече си има този фестивал, след който нашите Comasummer тръгват на балканско турне. И всичко това - част от свиренето и фенщината на една много истинска група от хора.

На 13 май The John & Space Rebel Gang до голяма степен бяха най-класическата банда. Момчетата имат заряд, създават подобаващо електрическо настроение, а звукът им определено черпи от най-лютите извори на рок музиката. Македонците са добра група за откриване, защото бързият ритъм и здравите рифове са най-добрата предпоставка за разгряване. Космическата група се изразява от още по-космически гласове, които правят вокала да звучи все едно пее от някоя друга орбита, докато по радиото тече добрият стар рок.

Doesn't Frogs със сигурност вече имат необходимата класа. Бийтовете, барабаните и китарата оформят психеделична картина на контролируем хаос и направо като нещо, което е звучало по врема на Сътворението. В България определено няма друга такава банда към момента. "Жабите" са изживяване сами по себе си, техният звук е настъпателен, безкомпромисен и несвършващ, а мелодиите - тайнствени, мрачни и предизвикващи. Може да се каже, че българската банда от първия ден на фестивала беше най-солидната на сцената в афиша на фестивала.
 
Psychedelic Trips To Death нямаха нужда от барабанист, защото бийтовете, китарата и басът им стигаха, за да представят себе си по най-добрия начин. Вокалът е ту призрачен, ту звучи като някой, който иска да се разкъса и избяга. Гръцката група беше най-експерименталната в първия ден на събитието, а музиката ѝ беше последното спасенеие за хората, останали дълго след полунощ в клуба. Гръцката школа си е сила, а Psychedelic Trips To Death - такъв трип, че след него си забравил какво ти се е случило. Останало е само смътното задоволство, че е факт.

Най-добрата новина е, че сайкъделик маратонът продължава.

Снимки  на Мартин Иванов - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички