Вокална група Радиодеца с концерт за 25-годишнината си


Вокална група Радиодеца с концерт за 25-годишнината си

4779

По случай 25-годишния си юбилей вокална група Радиодеца на Българското национално радио с диригент Илина Тодорова ще изнесе концерт в Първо студио на БНР от 17.00 часа на 15 май.

Изпълненията, които са подбрали малките певци, са своеобразна история на групата и същевременно музикален разказ за историята на българските детски песни, създавани за БНР. Сред авторите са композитори от различни поколения - Бенцион Елиезер, Александър Текелиев, Петър Ступел, Вили Казасян, Вячеслав Кушев, Любомир Денев, Светослав Лобошки, Хайгашод Агасян, Васил Делиев, Руслан Карагьозов и още много други.

Радиодеца-та са подготвили песните в нови аранжименти. Те ще очароват публиката със своето подкупващо-детско присъствие, но ще отправят към тях и послание: нека да обичаме и помним създаденото от българските автори за деца, поясняват организаторите.

В програмата са включени и няколко песни от италианския фестивал "Златната монета" и от филма на компания "Дисни" "Книга за джунглата" 2.

На вокалната група ще партнират Камерният оркестър на AGBUСофия с диригент Бедрос Папазян, и ВБ Радио Джазтет с ръководител Венцислав Благоев. Тяхното присъствие ще придаде лекота и изисканост на песните, адресирани към децата.

Специален гост ще бъде певицата Лили Илиева, а водещ – актрисата Гергана Змийчарова.

Концертът е под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички