Rocket Psyence Fest 2016 - следите остават


Rocket Psyence Fest 2016 - следите остават

4467

Вторият ден от Rocket Psyence Fest 2016 премина шеметно и стихийно като първия - със силен остатъчен ефект.

Този продължителен рок маратон завърши в ранните часове на 15 май с изпълненията на банди, които забиха толкова мощно, че оставиха отпечатък на сцената.

Всичко започна с The Black Swells на 14 май. Софийското трио е  природна стихия, която се появява точно, когато не я очакваш. Бандата звучи енергично, оригинално и на живо забива по-брутално и от на запис. Мощният, същевремнно мелодичен рок-ен-рол прелива свободно в сайкъделик и със засилка изстрелва публиката една идея по на високо. The Black Swells не приличат на нищо друго, което се прави в момента, а албумът им "Dead Lovers Club" добавя голяма стойност към рок сцената в България, така че за тези момчета добрите времена тепърва предстоят.

Развитието при Comasummer (на снимката) е очевадно. Групата е ъпгрейднала със свирене, а с натрупаното самочувствие стъпва все по-здраво на сцената. Парчета като "Out Оf Тhe Sun" и "Rental Kisses" са доста адекватни със  случващото се на световната рок сцена, а мощната, настъпателна музика не звучи като нещо, което да идва от тази планета. Бандата все повече изгражда собствен стил, а песните ѝ стават все по-разнообразни и да ги гледаш в момента, е да наблюдаваш една група в прогрес към нещо по-добро. Заедно с Black Swells и Doesn’t Frogs, Comasummer са една наистина свежа и развиваща се сцена, която се задвижва от самосебе си като перпетуум мобиле. В клуб Mixtape 5Comasummer излязоха с рожденика Хорхе (екс-Sativa) на бас и ще продължат с него на турнето с WheresWilder.

Това е изключително разнообразна група, която преведе публиката в Mixtape 5 през няколко различни направления в рока, всичките обгърнати в мараня от сайкъделик. "Something About Her" и "Snow" са парчета, които се помнят и имат всичко необходимо да станат ъндърграунд хитове, а на живо гърците са наистина още по-грабващи. Атиняните закриха един дълъг и изморителен двудневен фест по най-добрия начин, защото го оставиха с отворен край и с очакване за нещо, дори още по-добро догодина.

Rocket Psyence Fest малко инкогнито, малко партизанската представи някои от най-добрите рок банди от Балканите към момента.  Началото  е поставено, а с тези български групи изглежда и стабилно.

Снимки на Мартин Иванов - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички