Free3 за десерт на Камерна сцена Пловдив


Free3 за десерт на Камерна сцена Пловдив

4493

Заключителното събитие от шестия сезон на "Камерна сцена Пловдив" ще предложи на публиката концерт, какъвто не се случва често в града: група Free3 ще се изяви в Радио Пловдив от 19.00 ч. на 18 май.

Free3 обединява трима музиканти, вярващи в импровизацията и интуитивното, спонтанно присъствие на сценичния дух. За тях изкуството е постоянно търсене, безкраен път към себе си и универсален език за послания към другите.

Водени от желанието да създадат нещо съвсем ново, нестандартно и далеч от клишето, Росен Захариев, Живко Братанов и Георги Ангелов се събират заедно, за да портърсят дълбочината в тяхната комуникация на сцената, както и чрез провокацията на спонтанното изразяване да споделят радостта от творческата свобода.

Тромпетистът Росен Захариев е една от най-интересните личности на българския джаз. Учил в Бъркли (САЩ) и Ротердам, срещнал големите имена на световната джаз сцена, той се връща в България, за да прави тук музиката, която му носи удовлетворение.

Георги Ангелов (перкусии) е известен с участието си в нашумялата през 90-те години група ОМ. Отворен е към всякакви музикални предизвикателства - от етно музиката и театралната сцена до фрий джаза.

Живко Братанов е добре познат на пловдивската публика - свързал името си с Акaдемията за музикално, танцово и изобразително изкуство, той се изявява като композитор, изпълнител и импровизатор.

Традиционен домакин на концертите на "Камерна сцена Пловдив" е Първо студио на Радио Пловдив.

Проектът се съфинансира от община Пловдив.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички