Българин на Световния финал по Въздушна китара във Финландия


Българин на Световния финал по Въздушна китара във Финландия

4322

Шампионът на България по Въздушна китара ще свири на Световния финал в Оулу, Финландия.

Кой ще бъде той, ще стане ясно в края на започващия национален шампионат по Въздушна китара. Първото състезание в програмата ще се проведе в малката зала на столичния клуб "Микстейп 5" от 21.30 ч. този четвъртък, 19 май.  

Схемата на състезанието е отворена. Това означава, че всеки, който подозира или е сигурен, че е добър сценичен изпълнител на невидим инструмент, трябва да се чувства лично предизвикан. Участието е безплатно и става с предварително записване на този линк:

http://airguitarbulgaria.tumblr.com/post/144216917408/entry-form-2016 или записване на място. Единственото изискване към участниците е да имат 18 навършени години.

Инструментът на всеки участник трябва да бъде невидим, т.е. въздух или въздушна китара, на английски air guitar. Свиренето на въздушна китара не изисква умения за свирене на истинска китара. В първи кръг всеки участник изпълнява предварително избрано от нея/него парче или микс от няколко парчета с продължителност 60 секунди. Във втори кръг участниците изпълняват едно и също парче, подбрано от организаторите с продължителност 60 секунди. Петчленно жури оценява изпълненията. Състезателят с най-висок сбор от двата кръга става шампион на града. Той и следващите двама се класират за националния финал.

След състезанието в София следват кръгове в Пловдив, Велико Търново и Варна през юни и юли. Националният финал ще се проведе в началото на август в Созопол. Световният финал в Оулу, Финландия, е на 26 август.

До сега на Световния финал са участвали само двама българи – Жоро Николов през 2013 и Атанас Цветков (на снимката) през 2014.

Линк към събитието:

https://www.facebook.com/events/798715166939812

Air Guitar Bulgaria е лицензиран член на Air Guitar World Championships.

Повече инфо за формата: 

http://airguitarbulgaria.tumblr.com/post/144216917408/entry-form-2016

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички