Връчват наградите Златно перо 2016


Връчват наградите Златно перо 2016

4534

Връчването на наградите "Златно перо" 2016 ще се състои в концертната зала на националното музикално училище "Любомир Пипков" от 11.00 часа на 19 май.

Отличията традиоционно се присъждат от Classic FM радио и галерия "Макта" за изключителен принос към българската култура и изкуство по повод 24 май. Удостоените ще получат брошки, изработени от 24-каратово злато.

24-ма представители на българската култура и изкуство получават приза всяка година. Отличията имат 21-годишна история, а с таланта и делата си всички носители на "Златно перо" предизвикват гордост и възхищение. Сред отличените сега са Софийският камерен хор "Васил Арнаудов", актрисата Илка Зафирова, оперната прима Цветана Бандаловска, писателите Владимир Зарев и Людмил Тодоров, перкусионистът Стоян ЯнкуловСтунджи, инициативата "Заедно в час" и други.

По традиция слушателите на Classic FM радио определят един от носителите на "Златно перо" със своите предложения на zlatnopero@classicfm.bg.

Събитието е с вход свободен. В програмата ще се включат талантливи деца от музикалното училище с изпълнения на класическа музика. Връчването на наградите се провежда в рамките на Европейския музикален фестивал, който е част от календара на културните събития на Столичната община и на Министерството на културата на Република България.

Пълен списък с носителите за 2016 и повече информация - на:

www.classicfm.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички