Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Разходка с коктейл, музика и научни закачки в Музейко


Разходка с коктейл, музика и научни закачки в Музейко

4240

Детският научен център "Музейко", който отвори врати у нас миналата година, се подреди сред финалистите в конкурса "Деца в музеите" 2016, организиран от международната асоциация "Деца в музеите" и Академията на европейските музеи.

Новината пристигна преди първото по рода си научно събитие - Science Party, организирано от "Музейко" в уникалното пространство на детския научен център. Проявата е на 19 май, когато по изключение "Музейко" няма да посреща деца, а само посетители над 18 години.

Много забавления за пораснали, свързани с наука, игра и хубава музика очакват гостите. Точно в 19.00 часа "Музейко" ще отвори врати за възрастни и ще даде възможност на всеки, който досега не е намерил причина до посети детския научния център или пък иска да се забавлява в него (веднъж!) без своите деца, да се запознае с трите етажа на иновативното пространство и неговите 130 интерактивни експоната.    

"Музейко" ще посреща своите посетители за разходка с коктейл и научни закачки. Всеки, който има желание, може да се включи в забавните игри за бързина и съобразителност - ще има и награди! На зеления покрив ще има демонстрации с огън, от които публиката ще научи как може да поддържа огън в ръцете си или да се превърне в митични огнедишащи създания.    

В праисторическа обстановка - в етажа, посветен на миналото с пещери, скали и древни реликви, организаторите са приготвили молекулярни коктейли на кубчета и специалитета Зелен хайвер. За настроението ще погрижи диджей SAVA.

Детският научен център получи неотдавна поредното признание, този път международно. След приза Сграда на годината в категория "Образователна сграда", "Музейко" попадна във финалната селекция в конкурса за най-креативно и прогресивно детско музейно пространство, организиран от международната асоциация "Деца в музеите" и академията на европейските музеи. Международно жури с представители на 20 държави от цял свят избра общо 9 музея, един от които ще получи голямата награда на конфренцията на Европейската организация на научните музеи Ecsite в Грац, Австрия, на 9 юни.

"Музейко" се нареди до музеи и образователни центрове в Германия, Полша, Великобритания, Швеция, Холандия, сред които и най-големият научен музей в ХоландияNEMO, и най-големия музей на технологиите в науките в Швеция, този в Стокхолм.    

Билети за Science Party - на касите в "Музейко" и на www.muzeiko.bg.
Цена в предварителна продажба 15 лв., цена на място в деня на събитието 20 лв. Местата са ограничени, а по-голямата част от тях - вече продадени.

Събитието се организира с подкрепата на Absolut.    

Повече информация - на: 

http://muzeiko.bg/bg https://www.facebook.com/events/1053912284646976

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички