Тодор Георгиев–Toshey представя България на феста Откритие 2016


Тодор Георгиев–Toshey представя България на феста Откритие 2016

4407

Не повече от месец след като издаде новия си сингъл "Там където", младата надежда на българската поп музика Тодор ГеоргиевToshey ще представи България на престижния международен фестивал за поп музика "Откритие" 2016.

Певецът, познат от "Гласът на България", ще се състезава в конкурсната програма за най-добър изпълнител и най-добра песен. С това той се превръща в единствения българин в 25-годишната история на фестивала, селектиран в цели две категории.

Парчето на Toshey е красивата балада "Till The End". Текстът и музиката са изцяло негови авторски, а аранжиментът е на Евгени ДимитровМаестрото. Песента е записана през 2014 като част от миниалбума "Coming Home", преди изпълнителят да замине за САЩ да учи актьорско майсторство. Щастливо завърнал се на българска земя, Тодор е по-продуктивен от всякога и няма търпение отново да се посвети на най-голямата си любов – музиката. След като представи "Там където", той не губи нито минута и вече записва нов материал. Поканата от "Откритие" 2016 е приятна изненада, но до голяма степен и закономерно признание за усилията му.

"Огромно благодаря на организаторите за поканата. Възможността да пея на такъв престижен форум за мен е огромна чест, но и отговорност пред българската публика, която ми дава толкова много любов още от времето "Гласът на България". Бих се радвал и този път почитателите на стойностната поп музика да оценят това, което правя, защото чрез музиката изразявам себе си по най-искрения начин", уточнява Тоshey.

Всички, които желаят да го подкрепят, могат да гласуват онлайн за "Till The End" в съпътстващия фестивалната програма международен радиоконкурс, включващ общо 7 радиостанции от различни държави.

Във форума участват 14 песни от България, Индонезия, Италия, Испания, Малта, Македония, Румъния, Русия, Украйна, Молдова, Турция, Филипини, Азербайджан.

Финалът е в Драматичния театър "Стоян Бъчваров" - Варна от 18.45 ч. на 22 май, когато ще бъдат връчени и наградите от радиоконкурса и онлайн гласуването.

Както MySound.bg вече огласи, "Откритие" празнува своята 25-годишнина през 2016. За феновете на фестивала е подготвен концерт на звездите-лауреати на фестивала и специалните му гости. Публиката ще може да види своите любимци Лука Сепе, Георги Христов и Михай Траистариу. Музика, мода и изкуство, филми, промоция на книга, са част от фестивалната програма, която ще продължи във Варна до 22 май.

"Откритие" ще бъде домакин и на годишната среща на Изпълнителния борд на Световната асоциация на организаторите на фестивали и артисти (WAFA). През годините на варненска сцена са за изявявали певци и автори на песни от 57 страни от шест континента.

Гласувайте за Toshey тук:

http://contest.discoveryfest.com

Онлайн Тодор Георгиев видеоканал:

https://www.youtube.com/channel/UCYrWVWA5udLD71JycLEHkqg

Международен фестивал "Откритие":

http://discoveryfest.com/bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички