Димитър Симеонов с нов мащабен проект в Азия


Димитър Симеонов с нов мащабен проект в Азия

6737

Димитър Симеонов подава сериозна заявка да завладее Азия с новия си международен проект Inside Out.

Музикантът, който през 2015 стана втория в света барабанист, издигнал се във въздуха, подготвя грандиозен спектакъл изцяло в електро акустичен стил. Очаква се този път той да се появи на сцената в компанията на две вокалистки и виртуозна пианистка. За подбора на своите певици Димитър организира кастинг, чийто краен срок е 15 юни.

Желаещите да се присъединят към проекта могат да изпращат свои аудио, видео файлове и снимки на имейл simeonov.dsv@gmail.com. Финалните прослушвания ще се проведат в София и Варна.  Предложения от три азиатски промоутърски компании, поздравления лично от гигантите Върджил Донати и Дейв Уекъл, договор за работа в съвременната мека на музикалната индустрия - Корея, оферта от Япония, преговори с международни и български музиканти,  над 2 000 писма от почитателки от цял свят – така изглежда ситуацията около барабаниста само две седмици след обявяването на проекта. Засега Димитър е спрял вниманието си на две певици – поп и класически гласове. Освен тях е намерил и своята пианистка. Всички те пристигат от чужбина, за да станат част от Inside Out. "Смятам да включа и китаристи и вече водя преговори с няколко имена в бранша", издава Симеонов. Той не крие, че трудно се сработва с българските музиканти, защото "те нямат подход към голямата сцена". "В бранша липсва и признателност", допълва дръмърът.

Уникалният поръчков сет барабани на Димитър, конструиран за него лично от американската C&C Custom Drums, се очаква да пристигне в София тези дни. Музикантът ще се установи тук за два месеца, за да подготви своята група за международната сцена. Репетиции, фотосесии, студийни експерименти и колаборации, запълват неговия график за престой.

Новини и подробности за проекта ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата на Димитър Симеонов: https://www.facebook.com/Dimitar-Simeonov-857201957741333/?fref=ts

Реализацията на музикалния спектакъл на Димитър става възможна благодарение на честта и доверието, което най-голямата индийска промоутърска компания му отдава за пореден път и през настоящата година. "Това е отворен проект, който стартира в Индия и който, успешно менажиран, ще продължи в Тайван, Корея, Япония, Тайланд, Малайзия и Индонезия в рамките на 5 години", коментира музикантът.

Проектът е естествено продължение на самостоятелното шоу на Симеонов Asia Date Tour от 2015, когато Димитър прикова вниманието на световните лейбъли, демонстрирайки във въздуха на специално конструирана за него сцена перфектния си double stroke roll в темпо 210. Той му донесе световна слава на втория в света барабанист (след американеца Травис Бейкър), издигнал се във въздуха. (https://www.youtube.com/watch?v=cXt9acjI7_A).

Този път, и може и за пръв път в живота на барабаниста, един проект е повлиян от случващото се в личния му живот. Любовта, заради която прекъсва Asia DateTour шоу през 2015, се оказва фалшива. "Научих се да разпознавам този фалш" - коментира дръмърът - "фалшът на чувствата, зад който стоят талант, слава и огромни хонорари. Предпочитам обаче да остана верен на себе си. Защото един творец трябва да е точно такъв и да не давам гласност на случващото се вътре в мен". Всичко друго Димитър смята да превърне в музика. "В нея, вярвам, ще се разпознаят всички, които донесоха този фалш в живота ми през последните години", не крие Митко.

Димитър Симеонов е единственият българин, поканен лично от Джак Кардлуел да рекламира американския му лейбъл за поръчкови барабани C & C Custom Drums. Работил е години наред с лидерите в бранша Pearl. Най-голямото признание за таланта си получава от виртуозния Върджил Донати. "He is very special" ("Той е твърде специален") е оценката на Върджил за българския барабанист след срещата им в България през 2002.

Димитър е работил с P.I.F., Сленг, Dune, Hazart, Фанданго, Костантин Цеков, Иван Лечев (FSB), Мария Илиева, Марияна Попова, Милена Славова, Васил Найденов, Емил Димитров, Маргарита Хранова, Живко Петров, Ивайло  Звездомиров (Те), Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. Продължава да поддържа имидж на най-екзотичния и сексуален барабанист в Европа.

Самата Чичолина изстреля това определение в публичното пространство, когато застана зад проекта му Save The Planet през 2010. https://www.youtube.com/watch?v=cXt9acjI7_A  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички