Ал ди Меола открива първото издание на Sofia GuitArt Festival


Ал ди Меола открива първото издание на Sofia GuitArt Festival

4649

Ал ди Меола (Al di Meola) ще представи новия си проект "Elysium" в афиша на Sofia Guit Art Festival 2016.

Както е известно, първото издание на феста ще се състои в столичната зала "България" от 20.00 ч. на 27 май, петък. Организатори на единственото по рода си китарно събитие у нас са музикантите от група Дел Падре.

Ал ди Меола е световноизвестен виртуоз, познат не само с богатото си творчество, а и като член на феноменалното Guitar Trio заедно с Джон Маклафлин и покойния вече Пако де Лусия.

Сочен за пионер в смесването на етно музиката и джаза, Ал експериментира с музикални стилове като фламенко и танго, както и с музика от Близкия Изток, Бразилия и Африка в продължение на десетилетия. Заедно с богатата си солова кариера, той има успешни съвместни проекти със Стенли Кларк, Чик Кърия, Жан-Люк Понти, Джон Маклафлин и Пако де Лусия. Гостува на Пол Саймън в песента "Allergies", включена за албума "Hearts And Bones" (1983).

Изявява се с други виртуозни джаз китаристи като Лари Кориъл и Бирели Лагрен през 70-те и 80-те. Най-популярни са изпълненията му с Джон Маклафлин и Пако де Лусия. Култовият концерт "Friday Night In San Francisco", издаден през 1981, се превръща в истинска легенда и е един от най-влиятелните албуми за много китаристи.

Ди Меола на няколко пъти изнася концерти в България, включително с Маклафлин и Пако де Лусия през 1996.  Маестрото работи върху записа на "Elysium" от началото на 2015 година. Sofia Guit Art Festival ще продължи с концерт на Del Padre на 28 май. Страхотната формация на Христо Коликов комбинира различни стилове, но основата на екзотичното ѝ звучене е комбинацията от фламенко и латино ритми с традиционен български и балкански фолклор, впечатляваща всеки истински почитател на хубавата музика. Билети - в мрежите на Eventim, TicketLogic, както и на касата в зала "България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички