Втора дата за Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов


Втора дата за Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов

4522

Втора дата за концерта на любимите български музиканти Веско ПантелеевЕшкенази (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано) бе обявена в програмата на "Европейския музикален фестивал" 2016.

Както е известно, повече от месец преди техния концерт в голямата зала "България" на 26 май, билетите бяха напълно изчерпани. По тази причина двамата изпълнители дадоха съгласието си да повторят концерта на 28 май от 11.30 ч. в камерна зала "България".

Забележителният музикален тандем ще представи новия си проект "В света на аржентинската музика" с танга на Астор Пиацола, Карлос Гардел и други автори.

"С много настроение, много желание и много любов подхождаме към тази програма", споделя пианистът Людмил Ангелов. "Винаги когато сме включвали такива пиеси в нашите концерти досега, те са посрещани от публиката с възторг. Именно затова решихме да направим този малко по-различен проект през 20-тия ни юбилеен сезон", допълва той. "Людмил е моторът в създаването на нашия репертоар - казва Веско Пантелеев – Ешкенази - той проявява интерес към музика, която се изпълнява рядко, и открива прекрасни творби, които да включим в концертите ни". Програмата "В света на аржентинската музика" комбинира най-популярните заглавия от творчеството на Пиацола с малко познати негови творби, които се отличават с изключителните си качества. Дуото подготвя транскрипции за цигулка и пиано на пиеси, създадени от аржентинския композитор за танго квартет. Тъй като традицията на тангото първоначално е била предимно вокална, Веско и Людмил адаптират за концерта и някои от известните песни в ритъма на танго, които се отличават с прочувствени текстове. Сред авторите се нареждат освен Карлос Гардел – един от големите певци и автори на танго, също Хуан Карлос Кобиан, Анхел Вийолдо и др.

Програмата "В света на аржентинската музика" бе записана за компактдиск, чиято официална премиера ще бъде по време на концертите през май.

Билети за концерта - в касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн на www.ticketsbg.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички