Фентъзи в прог рок от Glass Hammer


Фентъзи в прог рок от Glass Hammer

4689

"Lex Rex", или "Законът е Цар", на Glass Hammer ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 28 май, след новините от 21.00 ч.

Лонгин, центурион от римските легиони, цял живот търси великолепието и славата, както и техните източници. Минава през ожесточени битки с варварите в мразовитите гори на Северна Европа, през обитаваните от демони храмове в Рим и дори през обятията на жрица на Венера, която съвсем обърква представите му за света и смисъла на човешкия живот в рамките на политеистичната религия на Рим. Скоро намира, че няма трайна слава във войната, а и открива, че е преследван от лицата на своите жертви. В края на своето търсене среща Иисус Христос и неговото учение като непосредствен участник в паметни събития – именно Лонгин арестува Иисус, той го промушва с копие на кръста и после стои на стража пред неговата гробница. Така стига до просветлението за истинското великолепие, намирайки го в християнството.        

Това накратко е либретото на седмия албум на прогресив рок групата от щата Тенеси Glass Hammer и ето как въвежда в него пианистът Steve Babb: "Моя бе задачата да подготвя историята и текста на песните, за да се съчетаят с музиката, която вече бяхме съчинили. Трябва да си призная, че съм голям любител на стила фентъзи и на историческите романи. Три години преди да започнем работа върху албума "Lex Rex", или "Законът е Цар", вече бях прочел всичко от David Gemmel и неговата поредица "Legend". Това бе първото от многото вдъхновения за този албум. Също така трябва да спомена трите романа за древна Гърция от Steven Pressfield. Нося силни впечатления и от филми като "Смело сърце", "Гладиатор", "Задругата на пръстена" и "Бен Хур". Книгите на C. S. Lewis също имаха влияние върху мен, а Библията е нещо специално, с нея живея от детски години. Вложих в текстовете и мое виждане за търсенето на великолепието и славата в живота, което ми помогна по-добре да обоснова развитието на характерите".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички