Милена Славова изкърти мрака с концерта 30 години Rock N Roll


Милена Славова изкърти мрака с концерта 30 години Rock N Roll

8713

Тя тренира бокс, кара мотори, занимава се с музика от малка, организира конкурси за млади банди и собствения си юбилеен концерт, държи на думата си, бачка много, обградена е от верни фенове и продължава да е свежа и много пънк – точно както си я знаем.

Освен това гледа с любов дъщеря си и се грижи за няколко домашни любимци. Не отказва автограф и позира широко усмихната с всеки почитател, които иска да се снима с нея. Тя е пич. Тя все още има нерви. Тя е МИЛЕНА!

Милена Славова, често определяна като Рок и Пънк кралицата на България, отбеляза 30 години Rock’n’Roll на сцената в столичната зала "Универсиада" с щедър 5-часов концерт на 26 май. Дни преди събитието примата обеща здрав метълски саунд, весело събитие и як купон и си спази обещанието. Певицата успя да събере едни от най-големите рок банди и изпълнители в страната под мотото "Да изкъртим мрака заедно".

Купонът започна точно в 20.00 ч. Всяка група имаше по около 20 минути да представи собствените си хитове. Първи на сцената излязоха Шеката с неговата формация, която се раздаде пред все още събиращата се публика – скачаха, куфяха и вдигнаха настроението. Веднага след тях се появи Бандата на Пецата за шоу чрез специално видеообръщение на стената. Музикантите изпълниха няколко от емблематичните кавъри на Контрол, а заедно със Силвия Георгиева направиха и кавър на Мери Бойс Бенд  по "Непознати улици". В края Пецата покани на сцената Ерол от Уикеда, Кольо от Обратен ефект и самата Милена. С "Бански на лалета" четиримата презентираха наскоро създадения си общ музикален проект, който има за цел да радва публиката с най-популярните и харесвани песни на участниците в него, а също и с импровизации и кавърверсии на други любими български песни.

Следващият сет беше на самата първа дама на рока у нас. Заедно с бандата си (Явор Деспотов - китара, Божидар Димитров – бас и флейта, Добромир Вълков - барабани) Милена заби няколко от песните в последния си албум "13"с премиера през 2015 година - "Купон", "Ох", "Куклата Мици" и "Чворолино". Сред специални пироефекти последваха "Fire In My Hair" и едно от любимите ми парчета - "Моите ангели".

Преди бойната певица да извика на сцената Конкурент, удари група Епизод, която вдигна духа с патриотичния си репертоар. Сетне Емил Анчев и Ко.  взривиха сцената с "Аз съм твоят вечен конкурент", а заедно с юбилярката  разцепиха хита "Дай ми време". После се появи Буги Барабата, който почерпи Милена с бира и изпя пред всички специална песен, написана за рок иконата, с припев: "Милена, Милена/ за кралица си беше родена/ Но не седна на трона, не  поиска корона/ а сърцата превзе с микрофона…" Публиката подхвана рефрена и вдигна настроението.

Вторият сет на вокалистката започна малко след 22.00 ч. с още песни от последния ѝ албум. Сред тях бяха "Бъркотия" и "На жена му", посветена на ситуация в живота на един от приятелите на певицата - Дани, който я снимаше пред сцената; продължи с "Искаш ли", "И…". На сцената Милена бе изненадана от хубав букет, подарен от училището на дъщеря ѝ Куини. За обичаната песен "Сън" от албума "Ха-Ха" (1992), рокаджийката покани в светлината на прожекторите една от най-верните си фенки - Ива, която лети от Лондон за всеки голям концерт на певицата. До нея застана и Ани, също близка приятелка.  
Купонът се разгорещи още повече с Уикеда и Обратен ефект. Ерол и компания забиха "Уиски с фъстъци", "Мари-Анна" и "А ние двамата с Боби пием кафе" и припомниха колко брутално добри са текстовете им. Обратен ефект разпяха всички с "Ти може, може, може много да ме искаш, но няма няма, няма да ти дам" – хитовия припев на "Моля ви, мадам!".

Последва третият - акустичен сет, на Милена с участието на Васко Кръпката (хармоника), Митко Кърнев (китара) и цигуларя Тодор Николаев, специално пристигнал за шоуто от чужбина. Те изпълниха едни от най-обичаните балади на певицата – безспорната "Истина", последвана от "Защо", "Ад" и "Робърт". На специалния гост DJane Monique бяха причудливите визуални ефекти и лазерното шоу.

Малко след полунощ Славова извика на сцената Fyeld - банда, добре позната с твърдия си саунд, която вдигна децибелите и адреналина в залата на макс, подгрявайки последния сет рок на кралицата. Той включи пънк парчетата "Отгоре", "Охолен живот", "Не‘ам нерви" в нов аранжимент, "Месо" и "Ха-Ха". Тези парчета предизвикаха вълна от емоции и жестоко пого пред сцената, точно както си му е редът. Певицата благодари на публиката: "Може да сме последните мохикани, но рокът е жив!", а присъстващите пред сцената не спряха да скандират името ѝ, да тропат с крака и да ръкопляскат. Милена не скри сълзите си от цялата енергия, признание и любов, които получи от своите верни почитатели. Но се окопити бързо и когато присъстващите я извикаха на бис час след полунощ, изпълни "Пари".

По време на целия концерт вибрациите на сцената и долу в публиката трептяха на една честота. Това беше среща на себеподобни, които живеят с рок религията, знаят текстовете и усещат, че са сред еднакво мислещи хора. Милена и голяма част от останалите музиканти, които се качиха на сцената с нея, а също и публиката, са част от поколението на "Цветята от края на 80-те". Много от присъстващите, някога отраснали с музиката на Милена, сега бяха довели децата си, които танцуваха. Те още веднъж доказаха, че рокът е тръпка за цял живот, че се предава през поколенията и че носи усещане за свобода.

Юбилейният концерт бе организиран от Mr. Rock Music в партньорство с най-големия рок-бар в София Rock It, и много приятели на певицата. Без спонсори. Залата не се напълни съвсем  – дали заради скупчването на много музикални събития в столицата в рамките на няколко дни, дали заради лошото време или заради баловете, от които джобовете отъняха... Но всеки от тези над 2 000, които присъствахме, бе убеден, че Милена заслужава пръскащи се по шевовете зали, още много такива концерти и турнета и ние ѝ го пожелаваме от все сърце.

Защото нейната музика вдъхновяваше и все още вдъхновява и пали бунтарите по дух.

Снимка: Красена Ангелова

Още фотографии - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички