Арт скици на Ангел Заберски квартет в афиша на Sofia Jazz Peak


Арт скици на Ангел Заберски квартет в афиша на Sofia Jazz Peak

4924

Ангел Заберски квартет ще вземе участие в тазгодишното издание на фестивала Sofia Jazz Peak с проекта "Арт скици".

Музикантите ще представят програма от предимно авторски пиеси на Ангел Заберски в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 8 юни.

Ангел Заберски квартет е съставен от изявените български джаз изпълнители Ангел Заберски-син (пиано), Мишо Йосифов (тромпет), Стоян ЯнкуловСтунджи (ударни) и Борис Таслев (бас). Те са добре познати на аудиторията в България както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката. В специалната програма "Арт скици", която подготвят за фестивала, ще представят авторски пиеси на Заберски, сред които са "Спомени от Странджа" и "Сладка чубрица", вдъхновени от българския фолклор. С присъщия си професионализъм пианистът умело съчетава самобитните български ритми и мелодии със свободата на джаз импровизациите.

В репертоара са и "You Have To Tell Me", "Хип-хоп реге", както и и пиесата на Мишо Йосифов "Balkan Voyage". Публиката ще чуе също композиции с елементи на суинг, фънк и латино, представени в перфектното партньорство на четиримата музиканти.

Формацията е имала до момента редица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се участия на Ангел Заберски квартет е на фестивала "Европейски дни на културата" във Франкфурт (Германия) през 2014, когато ансамбълът вдигна на крака публиката в култовия клуб Jazzkeller.

Концертът "Арт скици" на 8 юни влиза в рамките и на "Европейския музикален фестивал", който е част от календара на културните събития на Столичната община за 2016, а съорганизатор на събитието е Министерството на културата на Р. България.

Билети могат да бъдат закупени на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" онлайн на Ticketsbg, както и на мястото на събитието един час преди концерта.

Sofia Jazz Peak бе отличен със сертификат за качество "Европейски фестивал" от платформата "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа" на Европейската комисия и Европейската фестивална асоциация през 2015.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички