Siesta-та на колосите Miles Davis и Marcus Miller


Siesta-та на колосите Miles Davis и Marcus Miller

4375

Clair, американска акробатка и каскадьорка, се пробужда край самолетна писта в Испания, облечена в рокля, напоена с кръв, без да има спомен за случилото се с нея. Отчаяна да открие тайната за себе си, тя предприема пътешествие, по време на което се среща с бившия си любовник и треньор по акробатика точно преди той да се ожени за друга жена, намира странни нови приятели и непознати опасности, за да стигне до истината по шокиращ начин… 

Историята на Clair е заимствана от романа "Siesta" на Patrice Chaplin от режисьора Mary Lambert, която я представя в своя версия за едноименния филм, чиято премиера се състоя на 11 ноември 1987.

Преди това, близо година по-рано, продуцентът Gary Kurfist се обръща към Miles Davis c молба да му предостави правата на албума "Sketches Of Spain", или "Скици от Испания", за музикалния съпровод на филма "Siesta".

Miles отказва, но същевременно се обръща към Marcus Miller с предложение той да напише музиката за този филм. Двамата имат зад гърба си вече няколко съвместни проекта от 1981, в които Miles прилага за първи път синтезатори, семпли, дръм-ен-бейс елементи. Това личи особено подчертано в албума "Tutu", приет добре от слушателите и критиката, отличен с наградата Grammy за най-добро джаз инструментално изпълнение за 1986.
 
Miles дава кратки инструкции на Marcus: "Направи музиката в духа на "Sketches Of Spain", но вместо истинския оркестър на Gil Evans, ползвай електроника и семпли, добави акустични инструменти, а когато ти потрябва тромпет, дай ми знак".

Marcus Miller гради цялата музикална конструкция около солата на Miles и като продуцент кани за участие китаристите Earl Klugh и John Scofield, барабаниста Omar Hakim, флейтиста James Walker и Jason Miles за програмиране на синтезаторите.

Обърнете внимание и на още един факт: в цялата дискография на Miles Davis само трима са имали честта да бъдат посочени на обложката на плочите му наравно с него: Michel Legrand, Gil Evans и Marcus Miller.       

Албумът "Music From Siesta", или "Музика от "Сиеста" ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 4 юни, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички