Дарк уейв от Загреб се спуска над София и Пловдив


Дарк уейв от Загреб се спуска над София и Пловдив

7317

Дарк уейв и минимъл синти-пънк проектът Neon Lies ще изнесе концерти в афиша на Alarma Punk Jazz 2016 в столичния клуб "Мазе" от 21.00 ч. на 8 юни, сряда, и в Post-Culture Stage, Пловдив, от 21.00 ч. следващата вечер, 9 юни.

Съпорт на хърватите от българска страна ще окажат Saturated Pixels и Rosenquarzexpress.

Neon Lies е новата формация на Горан Лаутар, когото познаваме най-вече покрай бандите му Modern Delusion и The Celetoids, но също и от участието му в други загребски ъндърграунд състави от близкото минало като The Babies, Welcomin’ Committee In Flames и Dykemann Family. Т.е., тук иде реч за богат опит в областта както на по-мрачните жанрове, така и на гаражния рок-ен-рол и нойз-пънка. Със своето хърватско-японско трио Welcomin’ Committee In Flames Лаутар вече е бил в България - отново в София и Пловдив, през далечната 2009.

Neon Lies е актуалното му превъплъщение, с което музикантът дълбае и в класиката от златните години на дарк уейва, но и в не по-малко мрачното бъдеще. А що се касае до историята на "Аларма Пънк Джаз" и някои всеобщи любимци, да припомним, че Лаутар представи Neon Lies на съвместен концерт с италианците от Пезаро Soviet Soviet в началото на годината.

В Saturated Pixels са Любомир Брашненков (https://soundcloud.com/fragilebg) и Ангел Додов (https://soundcloud.com/sled_dujd_kachulka), които ще подкрепят гостите и в двете им изяви. Тандемът е участвал нееднократно в първите издания на "Аларма Пънк Джаз", но с предишни свои формации – Осил Амук, Способ, КсеТоФон, Под дъжда, Котки под коли и други. Миналия месец Saturated Pixels ремиксираха всеобщите любимци Doesn’t Frogs, а съвсем скоро очаквайте и дебютното EP на дуото "Photons". Миниалбумът ще излезе със съдействието на Иван Шопов (Cooh/Balkansky) през неговата платформа ABCD:
http://abcd.ivanshopov.com

На софийския концерт ще има още един специален гост: Rosenquarzexpress. Бандата на Илияна Бешкова (глас, китара и автор на песните), която живее в Мюнхен през последните двайсет години, съчетава психеделик рок, дрийм-поп, колд уейв, минимъл, дарк блус и западноафрикански мотиви. На българска територия проектът (като соло- или трио пърформънс) е бил съпорт на формациите Dirty Beaches, Hugo Race Fatalists, Zea, No Joy и Monozid.

https://www.facebook.com/Rosenquarzexpress-456395824494462

...а на 7 юни, ден преди софийската дата, Горан Лаутар ще направи подгряващо парти в софийския клуб "Нов Берлин" (улица "Султантепе" 18). Един от посетителите там ще спечели двоен билет за концерта в клуб "Мазе" на 8 май.

Билети за София:
- 7 лв. – предпродажба в системата на Eventim
http://www.eventim.bg/bg/bileti/neon-lies-sofia-klub-maze-433940/event.html
- 10 лв. – на входа на клуба

Билети за Пловдив:
- 5 лв. дарение на входа преди концерта

Maze e на улица "Христо Белчев" 1 в София.

Post - Culture Stage е на улица "Йоаким Груев" 36 в Пловдив.

Повече информация:
https://www.facebook.com/alarmafest
http://bnr.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички