Хип-хоп и реге събота


Хип-хоп и реге събота

4724

Хип-хоп и реге ще превземат столичния клуб "Маймунарника" в Борисовата градина на 11 юни, събота.

Съвместният концерт на Out In Space Studio и Rebelites ще предложи много хубава музика и смели импровизации, обещават от управата на популярното заведение. Шоуто започва в 21.00 часа, но вратите ще са отворени още в ранния следобед.

Out In Space е обещаваща хип-хоп формация, която обединява Imp, Gerata, Alexmall, Gem, Sr. Martini, Dark Side и Mihaela Martin. Техният стил преминава от класическия рап със силно изразена социална позиция, характерна за 90-те, през летни вибрации в парчета като "ОК", и соул и фънк звученето на Mihaela Martin. И за да бъде всичко наистина извънземно и твърде неопределено, Out In Space ще се появят на сцената с банда, съставена от Борислав Божков (китара), Краз Дзанев (барабани), Петър Петрушев (клавир), Явор Милчев (бас) и Александър Михайлов (сакс).

Лятното настроение ще бъде гарантирано с една от най-добрите реге формации у нас - Rebelites. Първоначално групата залага на своеобразна смес от традиционно реге и дъб импровизации, но след присъединяването на Bisrat Mojo към този микс се добавя и силен афробийт елемент. През следващите години Rebelites продължава да експериментира в широки музикални граници и преди няколко години представи общо парче с Рут Колева - "Slow Fire", което е с изразено джаз и соул звучене.

Rebelites e основана от двама дългогодишни приятели - Цветан Чобанов (пиано) и Александър Георгиев (китара). Постепенно към групата се присъединяват Александър Даниел (барабани), Димитър Бакърджиев (саксофон), Петър Щерев (тромбон) и Радослав Златарев (бас). За оригиналния саунд на формацията много голям принос имат двамата вокалисти – Михаил Люлев и Bisrat Mojo, който е от Етиопия.

Концертът на Out In Space и Rebelites ще подгреят DJ Unkle Billy и Julydrummer (на снимката), представяйки на живо аудио-визуалния си проект Drumset  Vision. Unkle Billy ще е зад пулта със селекция от фънк и хип-хоп класики, а Julydrummer ще застане на барабаните, зад които на сцената ще текат синхронизирани видеосемпли от култови клипове, филми и анимации от края на 90-те години.

Вход свободен.

"Маймунарника" във Facebook: https://www.facebook.com/maimunarnika/?fref=ts
    
Imp (Out In Space)-"Под секрет": https://www.youtube.com/watch?v=p8ybSTxK4wg

Рут Колева feat. Rebelites -"Slow Fire": https://www.youtube.com/watch?v=Ajux16PBhdc

Rebelites – "Legalize": https://www.youtube.com/watch?v=UfPFP-XJwJs

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички