Кой получава книгата Ситуация след ситуация на Тео Чепилов


Кой получава книгата Ситуация след ситуация на Тео Чепилов

4289

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе от нашите приятели в издателство "Колибри", в чийто каталог се появи книгата с разкази на Тео Чепилов "Ситуация след ситуация".

Двама получиха уникалния шанс да се сдобият със сборника. Имената им бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Автор на кой sci-fi късометражен филм е Тео Чепилов?

Вярното е: Sunless

Честито на Мартин Кавалджиев и Росица Иванова.

Sunless e научно-фантастичен филм, който бе номиниран в категория за най-добри български игрални филми на фестивала INthePALACE 2013. В главната роля е Китодар Тодоров.

Действието в късометражната лента се развива през 2362 година на колония в далечния край на галактиката, където работниците живеят в мръсни подземия при тоталитарен режим, наложен от самоизбрала се за президент до живот зла диктаторка. Героят на Китодар без да иска става враг на режима, когато при прането една от буквите на пропагандния му ти-шърт пада, превръщайки надписа в обида към властта.

"Ситуация след ситуация" не е нещо, което просто съм написал – това е книга, която съм преживял. Голяма част от случките са лични истории – мои и на приятели", казва Тео.

Творбата събира истории за задимените заведения, за наркотиците, примесени с музика и погълнати с алкохол, за безразборния секс, безличните познанства, безкрайните брътвежи на безсмислени теми, за лутането, кръстопътищата и всичко останало, съпътстващо живеенето на висока скорост. Безкомпромисно директни, тези разкази са шокираща хроника на едно излъгано поколение, на което шумно и щедро бе обещано светло бъдеще, но получи сива и сурова реалност. Зад маската на самоиронията, хумора и оголения език крещи болката от изгубения живот. Суперспециално място в текстовете на Тео заема музиката.

Тео Чепилов е сред авторите на легендарните списания "РИТЪМ" и "Eгоист", вихрил е перо още в "Интро", "Едно", Go Guide и "Капитал Light". Участва в създаването на едни от най-успешните български сериали - "Под прикритие", "Стъклен дом" и "Домашен арест". Негов е текстът "Десетте вида софиянци", събрал над половин милион четения в интернет. Работил е на още сто места и е написал множество публикувани и непубликувани страници.

Той работи и в сферата на връзките с обществеността, където заедно с Биляна Славейкова създават Star PR.

Премиерата на сборника се състоя в литературния клуб "Перото".

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички