Джо Лин Търнър пристига в България за две изяви


Джо Лин Търнър пристига в България за две изяви

5343

Джо Лин Търнър (Joe Lynn Turner) - световноизвестният вокалист на Deep Purple и Rainbow, се завръща в България за трети път след участието си във финала на "Х Фактор" с победителя Славин Славчев.

Този път Джо Лин Търнър пристига да подкрепи една благотворителна кауза в Монтана и да участва във фестивал в Троян.

Благотворителният концерт Art is:, който ще се проведе на централния площад в Монтана от 18.00 ч. на 17 юни, е в подкрепа на каузата за борба с трафика на деца и жени по целия свят. Търнър е особено ангажиран с кампанията и смята, че е време подобни престъпления да спрат да се случват в цивилизования свят, тъй като всеки от нас има права. Певецът се надява да привлече вниманието на обществеността към тази кауза с надеждата, че все повече млади хора ще научат как да се предпазят от подобни престъпни опити за злоупотреба с правата им. Мотото на концерта в Монтана е "Децата на Монтана заедно на сцената с Джо Лин Търнър", организатори са Националната комисия за борба с трафика на хора и Нелян Николова. Рокаджията ще се изяви с  българската банда Еридан.

На следващия ден - 18 юни, Търнър ще пее в Троян, където е сред участниците във фестивала Rock Academy. Рок академията започва още на 17 юли с концерти и майсторски класове по китара и барабани. След конкурса за авторска песен на млади групи на сцената ще се качи Джо Лин Търнър, отново подкрепен от Еридан. Легендарният певец винаги е ценял времето, прекарано в България. "Аз дори не мога да ви кажа колко пъти съм бил тук. Хората са невероятни, те обичат рок-ен-рол, те са страстни, имат забележителни души. Истински съм благодарен на българите и на възможността да пея тук", споделя Джо, който обмисля възможности за съвместни проекти с родни изпълнители.

Отличителният соул-блус-рок вокал на Търнър може да бъде чут в повече от 70 албума. Сред тях се откроява работата му с Ричи Блекмор в Rainbow и Deep Purple. Талантът на певеца за рок хитове, съчетан с вокалния му диапазон, изстрелват Rainbow високо в класациите. В края на 80-те години Търнър вдъхва живот в кариерата и на друг китарен витруоз -  Ингви Малмстийн. През 1990 заедно с Ричи Блекмор се присъединяват към Deep Purple.

Джо не спира да композира парчета и записва албуми и до днес. Дискографията му включва повече от 10 самостоятелни диска, музикантът има  многобройни съвместни проекти с артисти като Billy Joel, Cher, Brian Johnson (ACDC), Mick Jones (Foreigner), Michael Bolton, Glenn Hughes (Deep Purple) и други.

Последният му запис е "Edge Оf Tomorrow", записан с бандата Sunstorm. Мелодичният рок проект на Търнър стартира през 2006, когато президентът на Frontiers Records Серафино Перуджино решава да изрови от прахта някои неиздавани "скъпоценни камъни", които музикантът е композирал в края на 80-те и началото на 90-те години.

Joe Lynn Turner в The X Factor: https://www.youtube.com/watch?v=dmsmGvgSTDg

Официален сайт: www.joelynnturner.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички