Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски представят My Cinema


Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски представят My Cinema

5415

На 17 юни в книжарница "Сиела" в подлеза на Софийския университет Мира Кацарова и Мирослав Турийски ще изпълнят някои от песните, включени в новия ѝ албум - "My Cinema".

Както MySound.bg вече огласи, той е вдъхновен от филмовата музика и съдържа личния прочит на певицата едни от най-вълнуващите теми, създавани някога в киното. Издател и продуцент на "My Cinema" е Мира и основаната от нея компания Blue M. Дискът е на пазара от началото на юни.

В новия проект на джаз вокалистката звучат интерпретации на композиции от "Ново кино Парадизо", "Криле на желанието", "Говори с нея", "Модерни времена", "Пина", "Един мъж и една жена", "Черният Орфей". Повечето нови аранжименти са дело на пианиста и композитор Мирослав Турийски, който ще акомпанира изпълненията на Мира в петък вечер.

Мира и Миро ще изнесат кратък концерт, представящ музиката сред книгите за първи път по този начин – камерно и много лично. Пиано и глас ще се слеят в едно, за да разкажат невидимите филмови истории, вплетени в музиката, която продължава да звучи и след финалните надписи.

За интерпретацията на музикалната любовна тема от "Ново кино Парадизо" нейният създател Андреа Мориконе изрази лично възхищението си и определи адаптацията и изпълнението на Мира като "Amazing performance". Към известната мелодия от филма на Торнаторе е добавен поетичният текст на Елин Рахнев.

Водещ на музикалната среща ще бъде Светослав Николов от Джаз FM радио, с медийната подкрепа на което се осъществява събитието. То е с вход свободен, началният час е 19.30 ч.

Желаещите да си купят "My Cinema" след концерта ще го получат с автограф от Мира Кацарова.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички