София влиза ритъма на суинга и рок-ен-рола за 4 месеца


София влиза ритъма на суинга и рок-ен-рола за 4 месеца

4540

Инициативата "Танцуваща София", която стартира с грандиозен успех миналата събота, дава възможност през следващите 4 месеца столичани и техните гости да се обучават и забавляват в новата платформа за танц и движение на открито в града през следващите четири месеца.

На 18 юни организаторите отправят следващото предизвикателство и канят столичани и гостите на София да разучат суинг под ръководството на професионални инструктори, като тази събота има предвидена и специална програма за най-малките. Всички желаещи могат да се възползват от безплатни уроци по буги-вуги, чарлстон, акробатичен рок-ен-рол за деца и специална програма "Мама и бебе танцуват". Събитието ще стартира в 10.00 ч. в Южния парк (до централния вход към бул. "Витоша"). Повече информация за проекта "Танцуваща София" и програмата за оставащите сесии с уроци по танци на открито може да намерите на https://www.facebook.com/DancingSofia.

Първата сесия от проекта се проведе на 11 юни в парка на Военната академия и събра над 800 посетители и почитатели на балет, виенски валс, фламенко и аржентинско танго. "Очаквахме интерес, но броят на участниците, включили се в първото ни събитие, надмина всичките ни очаквания", споделиха организаторите от фондация "Арт Линк" (Derida Dance Center). "Този успех още веднъж ни показа каква истинска нужда имат гражданите от подобен тип проекти. Това ни вдъхна още по-голям ентусиазъм да подготвим все повече изненади и през следващите 4 месеца да въвлечем още повече желаещи в магията на танца", допълват те.

Програма за 18 юни:
• 10.00 ч. – 10.30 ч. - Boogie woogie
• 10.40 ч. – 11.10 ч. - "Мама и бебе танцуват"
• 11.20 ч. – 11.50 ч. - Акробатичен рок-ен-рол за деца
• 12.00 ч. – 12.30 ч. - Чарлстон

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички