Песента от А до Я в Деня на музиката


Песента от А до Я в Деня на музиката

4376

София и Варна ще отпразнуват Деня на музиката - 21 юни, с един от най-популярните международни улични фестивали – Fête de la Musique.

Локациите, на които ще звучат поп, суинг, джаз, трип-хоп, рок, хип-хоп, инди, пънк, фънк, експериментъл, соул, реге и още много други в столицата са три от най-централните, през които неведнъж сме минавали (оставали), а именно:

1. Градинката на "Кристал"
2. площад "Княз Александър I", площадката на Мавзолея
3. Градинката зад Руската църква

Ще свирят/пеят/пускат музиканти, които прегърнаха идеята за Празника на музиката и сами пожелаха да участват в първото издание на Fête de la Мusique в София, напълно безплатно. 5 часа музика в жанрове от А до Я.

Начало: 17.00 ч., вход свободен.

Във Варна уличният фестивал ще се състои на две основни сцени, предоставени специално от общината: "Раковина" и "Вход Морска градина" между 16.00 и 23.00 часа. В програмата са паралелни кратки музикални изяви на не по-малко традиционни за това места - музикални магазини, църкви, музеи, галерии, ресторанти ... целта е градът да бъде потопен изцяло в духа на музиката и да се пренесе през различни музикални стилове в едно по-леко и живо ежедневие.

Този празник, който се чества на една и съща дата всяка година, е създаден във Франция през 1982. Днес се е превърнал в международна проява и се провежда в над 700 града в цял свят.

Мащабното събитие е безплатно и отворено за участие както за професионални музиканти, така и за любители. Добре дошли са артисти от всички музикални стилове. Проявята е насочена към широката публика, като целта ѝ е да популяризира музикалната практика и да се запознаят малки и големи от всички социални слоеве с различни музикални изразни средства. Прекрасен повод за свободен музикален диалог.

Участниците се изявяват на доброволен принцип.

Всички представления са с вход свободен. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички